Torsdagens høyeste temperatur var 32,1 grader

Brusdalsvatn i Møre og Romsdal var varmest i landet torsdag. Her fra Sørenga i Oslo, hvor folk nyter sol, sommer og bading.

Brusdalsvatn i Møre og Romsdal var varmest i landet torsdag. Her fra Sørenga i Oslo, hvor folk nyter sol, sommer og bading. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Brusdalsvatn i Møre og Romsdal var varmest i landet med 32,1 grader torsdag. Så fulgte Meråker i Nord-Trøndelag med 31,4 grader og Kotsøy i Sør-Trøndelag med 31,2 grader.

02.07.15 22:55

Meteorologisk institutt melder at det fra fredag dessverre blir lavere temperaturer igjen over hele landet. Men fram til da kan vi nyte varmestatistikken for torsdag.

Brusdalsvatn, Meråker og Kotsøy tar pallplassene, men det har vært varmt flere steder i landet. Bergen ble varmest i Hordaland med 30 dager. I Sogn og Fjordane ble det Furuneset med 29,8 grader. Varmeste sted i Rogaland ble Fister-Sigmundstad med 29,7 grader.

Det har til og med vært sånn noenlunde varmt på Helgeland i Nordland. I Laksfors ble det målt 24 grader.

Så en gladmelding til alle tromsøværinger. Det ble likevel ikke den kjøligste junimåneden på 33 år. I stedet skal man ikke lenger tilbake enn til 2010.

Det var torsdag skogbranner flere steder i landet. På Fitjar i Hordaland ble noen mål svidd av, og brannvesenet brukte et par timer på å få kontroll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.