Det kan være vanskelig å holde seg oppdatert på alle korona-nyheter i disse dager. I denne artikkelen vil Nettavisen derfor forsøke å oppsummere de viktigste hendelsene som har skjedd i løpet av dagen.

Følg med: Nettavisens nyhetsstudio følger koronavirus-utviklingen fortløpende

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Les også: Onsdagens korona-nyheter

Regjeringen innfører hytteforbud

Regjeringen forbyr folk å være på hytta hvis den ligger utenfor hjemkommunen. Det gis ingen muligheter for dispensasjon. Justisminister Monica Mæland (H) sier at tiltaket kommer fordi det handler om å redde liv.

– Vi gjør ikke dette for å skape trøbbel for folk. Alle skal få lov til å reise så mye de vil på hyttene sine etter hvert, men akkurat nå må vi gjøre dette fordi det er blitt et problem, sier hun til NTB.

Les også: Herman Flesvig beklager: – Jeg gjorde noe man ikke burde gjort

1552 bekreftet koronasmittede i Norge

129 nye tilfeller av koronavirus er bekreftet i Norge det siste døgnet, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet. Totalt har 1.552 personer fått påvist viruset. Torsdag morgen var 102 korona smittede pasienter innlagt på sykehus. 24 pasienter er eller har vært innlagt på intensivavdeling. Til nå har totalt 34.583 personer blitt testet for koronaviruset, ifølge FHI.

Erik Stephansen: Holder tilbake viktig korona-informasjon

Krisepakker

Stortinget er enige om styrke økonomien til kommunene, Nav og sykehusene, kutte i arbeidsgiveravgiften og sikre studenter inntekt under koronakrisen.

Gunnar Stavrum: Erna Solbergs ekstreme forslag: Laget i all hemmelighet

Les også: Ny krisepakke: Slik slår det ut for deg

Det er også enighet om en bred tiltakspakke for luftfarten i Norge. Seks partier på Stortinget er enige om en samlet garantiordning på 6 milliarder kroner for flyselskaper med norsk driftstillatelse.

Les mer: Sissener med brannfakkel: Slik vil han redde aksjemarkedet

Ny utsettelse av Premier League

Premier League bekrefter selv at de fortsatt har som mål å fullføre sesongen, men bekrefter også at ligaspillet utsettes ytterligere med flere uker. Klubbene står nå sammen i å finne en måte å kunne fullføre sesongen så fort det er trygt å gjøre det.

Korona-viruset: Slik påvirkes idretten

Flere døde av viruset i Italia enn i Kina

427 personer har det siste døgnet mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset i Italia. Dermed har landet passert Kina i antall døde. Totalt har Italia nå registrert 3405 virusdødsfall, høyere enn det offisielle tallet i Kina, som står på 3245.

Les også: Undersøkelse: 99,2 prosent av koronaofrene i Italia hadde andre sykdommer

Fyrst Albert av Monaco koronasmittet

Fyrst Albert av Monaco er smittet av koronaviruset, opplyser representanter for hoffet. Fyrsten er ikke alvorlig syk.

Les også: Torsdagens korona-måling: Nordmenn har tillit til helsemyndighetene

Det er ikke kjent at andre kongelige har blitt smittet av viruset. Fyrsten kan dermed være den første kongelige personen som har fått bekreftet koronasmitte.

Kraftig hopp i oljeprisen

Prisen på amerikansk lettolje (WTI) stiger med rundt 20 prosent torsdag ettermiddag, mens prisen på nordsjøolje (brent) fortsatt er under 27 dollar.

Les også: Har sendt ut SMS til hundretusener - kommer med innstendig korona-bønn

Prisøkningen torsdag kommer etter at myndighetene i flere land har vedtatt økonomiske krisepakker, blant annet har den europeiske sentralbanken (ESB) offentliggjort at de vil komme med en omfattende krisepakke som følge av koronaviruset.

Klar tale om 14 dagers hjemmekarantene

- Karantenetiden er 14 dager, så selv om man føler seg bra etter én uke, skal man fortsatt sitte i karantene, var avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttets avdeling for smittevern og beredskap sin klare beskjed etter spørsmål fra Nettavisen.

Les mer: FHI med tydelig oppklaring om 14 dagers hjemmekarantene

Ung koronapasient i respirator

En ung voksen med koronasmitte ligger i respirator ved Oslo universitetssykehus (OUS). Det siste døgnet har to yngre pasienter blitt innlagt på sykehuset. En av pasientene som har testet positivt på koronaviruset, ligger i respirator.

René Svendsen: Dette er tallet som best viser om vi lykkes med tiltakene