Torturanklager mot ukrainske demonstranter

Kiev (NTB-AFP): Ukrainske myndigheter anklager opposisjonelle demonstranter for å ha mishandlet en politimann i kjelleren av et okkupert offentlig bygg i Kiev.

Innenriksdepartementet sier demonstranter fredag kveld tok til fange en sivilkledd politimann og banket ham opp. Han skal ha blitt brakt til bygget som huser ordførerens kontor, som for tiden er okkupert av regjeringskritiske demonstranter.

- Der tok de fra ham legitimasjonen og personlige eiendeler og fortsatte å slå ham en rekke ganger, heter det i en uttalelse fra departementet, som omtaler hendelsen som «tortur».

Politimannen skal være innlagt på sykehus med en hodeskade og hjernerystelse.

Departementet legger til at et medlem av nasjonalistpartiet Svoboda, Jurij Levtsjenko, var til stede under mishandlingen uten å gripe inn. Svoboda avviser anklagene som propaganda.

- Dette er en ytterligere opptrapping i propagandaen fra innenriksdepartementet. Regjeringsmotstandere er blitt bortført uten at de ved makten har noe å si om det. I stedet for å lete etter folk finner de på historier om politimenn som blir bortført fra Uavhengighetsplassen, sier partiets nestleder Jurij Syrotjuk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag