RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Total miss av TV 2

Sist oppdatert:
Frøken Norge-finalen mistet over 600.000 seere siden sendingen på TV 2 for ti år siden. Missegeneral Geir Hamnes er svært skuffet.

Etter ti års fravær fra TV 2 er kåringen tilbake fra TVNorge. Det har knyttet seg store forventninger til satsningen. TV 2 har også gjort veldig mye ut av årets Frøken Norge-kåring og sendt forprogrammer både på TV 2 Zebra og på TV 2. Selve finalen ble sendt i tre deler før og etter nyhetene på lørdagskvelden.

I timen frem mot klokken 21 ble showet fulgt av et snitt på 222.000 seere. Mens siste delen av finalen ble fulgt av 331.000 seere.

- Kjempeskuffet

Hele finalen sett under ett hadde et snitt på 262.000 seere.

Til sammenligning var det 880.000 som fulgte finalen på TV 2 da den ble sendt av dem i 1995. Rekorden for en finale i perioden da TVNorge sendte programmet, var 370.000 seere i 2001.

- Jeg er kjempeskuffet over tallene. Men det er lite vi kan gjøre med det, sier Geir Hamnes til Side2.

- Men å bli sendt opp mot Tore Strømøy på NRK blir vel som å starte en 10.000-meter med to ekstra runder, mener han.

Ikke målgruppen

Hamnes tror også at valg av lørdagen kan ha vært uheldig - fordi de ikke treffer målgruppe hjemme.

- Vi har aldri hatt finaleprogrammet på en lørdag før. På TVNorge ble det sendt søndager. Det er også et poeng at vår målgruppe ikke er den aldersgruppen som sitter hjemme på lørdagskveldene.

Om noen uker vil Hamnes evaluere Frøken Norge-showet sammen med TV 2 og Monster. Han mener TV 2 leverte en fantastisk produksjon, men tror det kan være aktuelt å vurdere å bytte sendedag og korte ned sendingen til en time.

NRK over millionen

Til sammenligning hadde sesongpremieren på «Tore på sporet» på NRK 1.150.000 seere. «Riksarkivet» var også over millionen med 1.148.000 seere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere