RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Total neste for Borgholm?

Sist oppdatert:
Fred. Olsen Energys boligrigg Borgholm Dolphin er den heteste kandidat til en flotellkontrakt med oljeselskapet Total fra kommende høst.
Fred. Olsen Energys boligrigg Borgholm Dolphin går i dag på en kontrakt til oljeselskapene Talisman og Shell. Kontrakten er ventet sluttført i oktober.

Flotellet er dermed det første som blir ledig for nye oppdrag blant boligriggene godkjent for operasjoner i Nordsjøen.

Både Prosafes og Awilco Offshores floteller er dekket opp til ut i 2007, og noen av dem enda lenger. Dette gjør dermed Borgholm Dolphin til nærmest den eneste kandidat til å dekke det franske oljeselskapet Totals behov for en boligrigg i Nordsjøen fra kommende høst.

Total er ifølge riggmeglerrapporter i markedet for et flotell for en periode på ett år.

Det eneste alternativet riggmeglere iMarkedet.no har snakket med ser fot Total i forhold til å ta inn Borgholm, ville være i flytte over en rigg fra det asiatiske markedet. Men det vil bety store mobiliseringskostander og oppgraderingskostnader for få Nordsjøgodkjennelse.

Tiden da eldre borerigger kunne leies inn til flotelloppdrag anses som helt over.

Borgholm Dolphin går i dag på en kontrakt med en dagrate på 161.000 dollar pr. dag, men riggmeglere iMarkedet.no har snakket med tror neste kontrakt kan bli høyere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere