Gå til sidens hovedinnhold

Totalslakter kollegaene etter TV-debatt: - Oppfører seg som unger

KrF-topp Olaug Bollestad forstår at mange reagerte sterkt etter partileder-debatten på TV 2.

Det har kokt i sosiale medier etter partilederdebatten tirsdag kveld i Bergen.

Nettavisen inviterte KrF-nestleder Olaug Bollestad, som er onsdagens gjesteredaktør i Nettavisen, til å lese kommentarfeltet under en av sakene vi publiserte om debatten.

Og Bollestad er langt på vei enig i mange av karakteristikkene leserne har kommet med. Se Bollestads kommentarer i videoen øverst i saken: - Oppfører seg som unger!

Mange mente at partilederne «kaklet» for mye, «oppførte seg som unger» og at det var umulig å få med seg noe. Bollestad fulgte selv debatten fra salen i Bergen.

- Denne partilederdebatten opplevdes som ren idioti, lyder en av de mange krasse kommentarene.

- Jeg vil ikke si idioti, men det opplevdes som at vi gikk inn i et hønsehus. Du må jobbe for å være tydelig, kommenterer Bollestad.

En annen leser mener at partilederne oppførte seg unger.

- Jeg sa vel i etterkant at ... jeg kan vel egentlig være ganske enig i det. Jeg har selv fire barn, og hadde det vært sånn ved diskusjonene på middagsbordet, hadde jeg slått neven i bordet og sagt «fader, kom dere ut», kommenterer landbruks- og matministeren.

Hun var imidlertid klar på at sin egen partileder fortjente ros, slik også en leser skrev i spørsmålsrunden.

- Kjell Ingolf var tydelig. Jeg har også takket ham for det. Han rekker opp hånden som man gjør på skolen. Han lot seg bli overmannet, men var ordentlig og tydelig når han var på, svarte Bollestad.

- Adrenalin og tenning

Bollestad mente at de fleste partilederne hadde fått i seg «for mye Møllers Tran».

- Det var litt for mye adrenalin og litt for mye tenning. Det er viktig med en skarp debatt og en tydelig ledelse. En debatt må ledes på en måte hvor vi sikrer at alle kommer frem med budskapet sitt på en tydelig måte.

- Vi må likevel huske på at dette er folk som vil vinne en valgkamp. Det ikke folk ser, er at i pausene og etter debatten, så er lederne på bakrommet og snakker sammen på en helt annen måte, det er ikke som på TV. De har det greit i lag, og det er en verdi vi må ta vare på, svarte KrFs første nestleder på et av spørsmålet.

Uavgjort mellom statsministerkandidatene

Til tross for at mange følte tirsdagens partilederdebatt var bortkastet, gjorde noen det bedre enn andre. Nettavisen kåret Erna Solberg og Jonas Gahr Støre som solide vinnere av debatten i Bergen.

- Offensiv på klima, med et budskap som henger sammen. Viser sin autoritet når hun bare «tar» ordet fra Vedum, og klarer å snakke tydelig uten å bruke de verste klisjeene. Tilbake i gammel stil, vil ikke innføre formuesskatt, ramser opp områder der ulikheter er blitt mindre, tar til og med på seg oppgaven med å oppsummere debatten. Viser samme autoriteten i privatiseringsdebatten, skriver Nettavisens politiske redaktør Erik Stephansen som ga Erna terningkast fem.

Les mer her: Uavgjort også i Bergen

Ap-leder Jonas Gahr Støre kunne også slå seg selv på brystet etter å ha fått terningkast fem.

- Rødgrønn valgseier er ikke lenger så åpenbar som den var for to uker siden, og det preget nok debatten i kveld. Likevel klarer også han å være offensiv. Vil ikke sette oljeindustrien i skammekroken, er klar og tydelig - og personlig: Sier at han har lovet sine barn og barnebarn at vi skal nå disse målene, og blir trodd på det. Tydelig på at de under 750.000 skal ha mindre skatt, de over skal ha mer. Bedriftsskatten ligger flatt. Framstår også med autoritet når han blir utfordret av Lysbakken og Vedum, og er den som framstår samlende, skriver Stephansen.