Gå til sidens hovedinnhold

Totalt bålforbud i marka

Nå gjelder bålforbudet også på de tilrettelagte plassene.

Trine Dahl-Johansen
trine.dahl-johansen@noblad.no

MARKA: Det er bålforbud mellom 15. april og 15. september. Det er nå totalforbud også på de faste bålplassene, melder Brann- og redningsetaten.
Årsaken er at gnister fra bålet kan følge med røyken opp i været og fraktes mange meter bort. Dermed kan omkringliggende områder antennes.

Stor skogbrannfare

Det har vært en rekke mindre skogbranner den siste uken, og det fortelles om stor skogbrannfare i Oslo.

Det er tørt i både parker og i skogen. Trær og lyng er allerede tørre, men skogbunnen begynner også å bli veldig tørr. De som griller i parker må også vise aktsomhet ved grilling. Det er viktig å passe på at grillene settes på et underlag som ikke brenner, og de må sørge for at den er slukket når de går fra grillen, skriver etaten på sine hjemmesider.

Det eneste underlaget som er anbefalt å sette grillen på, er stein. Grunnen er at varmen fra engangsgrillen kan gå ned i bakken og antenne røtter og lignende. Dermed kan den spre seg raskt uten at noen merker det.

Slukking

Husk at vann til slukking av grill også må være med i vesken sammen med pølser og grillmat. Gå ikke fra grillen før den er ordentlig slukket, og benytt brannsikre søppelkasser beregnet for engangsgriller når grillen skal kastes, råder Oslo brann- og redningsetat.

I tillegg må du passe på at du ikke kaster brennbart avfall i søppelkasser beregnet for grill.

Etaten minner også om at alle søknader om avfyring av fyrverkeri vil bli avslått. Dette også på grunn av stor skogbrannfare.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis