RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Totalt mislykket Skagen-boikott

Sist oppdatert:
Skagen Fondene kan peke nese til fagforeningstopp etter oppfordring om boikott.
(Bilde: Harald Espedal

Boikottoppfordringen fra leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Tore Eugen Kvalheim ser ikke ut til å ha gjort inntrykk på så mange av forbundets over 200.000 medlemmer. Skagen Fondene var nemlig det fondet som fikk flest nye kunder i august.

Fondet hadde en nettotegning på 2,5 milliarder i august, og når samlet nettotegning var på 1,6 milliarder sier det litt om at Skagen Fondene dro med seg fondsbransjen opp i august.

YS-sjefen reagerte spontant på porteføljeforvalter Kristian Falnes utsagn om at Skagen kom til å selge seg ut av statsdominerte selskaper dersom regjeringen fortsatte å presse ned lederlønningene eller opptrer på samme måte som i Hydro-saken i fremtiden.

- Vi bruker vår forbrukermakt i altfor liten grad i Norge. Falnes sier jo egentlig at hvis staten fortsetter å være aktiv, vil Skagen Fondene trekke seg ut av statsdominerte selskaper. Da bør våre medlemmer svare med å trekke ut sine sparepenger av Skagen Fondene, sa YS-leder Tore Eugen Kvalheim til DN i midten av august.

- Ment som en oppfordring

- Det var aller mest ment som en oppfordring til å bruke den anledningen til å si fra om at YS mener det bør være en sammenheng mellom hva topplederne tjener og hva vanlige arbeidstakere har i lønn, sier Kvalheim til NA24.

- Det budskapet synes jeg har kommet tydelig frem, legger han til.

- Skapte debatt

Kvalheim mener at Skagen, i debatten som fulgte av boikottoppfordringen, modererte sine uttalelser og sa at de var et ansvarlig forvaltningsselskap med etiske retningslinjer. Da mener YS-lederen at han har oppnådd noe av det som var hans intensjon. Kvalheim forteller at han også fikk flere e-poster fra andelseiere i Skagen som stilte forvaltningsselskapet til veggs.

- Jeg fornøyd med at jeg skapte en debatt rundt dette, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere