RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour de vann

Foto: Harald Hjellum
Her trengs det mer enn kjedeolje. Se fridykkernes fantastiske jaktbilder.

(iBergen.no) Undervannsjegerne på Vestlandet jakter ikke bare storfisk, men også vakre motiver.

Konkurranse
Fridykking er dykking uten oksygentanker og alle fridykkeres mekka Frivannsliv har kåret de beste undervannsbildene tatt av sine medlemmer.

Se vinnerne i bildeserien nederst i artikkelen.

Vinneren av «Åpen klasse» ble Harald Hjellum for bildet han tok av Simen Wilberg sittende på en ihjelrusten sykkel de fant under en bro på Sotra.

Fant skrotplass under vann
- Vi ville prøve et nytt sted å dykke en dag og kom til en liten bro sør på Sotra. Det viste seg at det var en plass som lokalbefolkningen tydeligvis bruker som dumpingplass. Vi fant både steikepanner, handlekurver og denne sykkelen, forteller Wilberg til iBergen.no.

Han fløt oppå sykkelen og poserte pent for fotografen.

- Vi skjønte med en gang at dette var et bilde som ville gi mange en god latter. Kanskje også gjøre det bra i konkurransen om årets undervannsbilde.

- Fin havbunn
Til tross for alt skrotet var stedet spesielt velegnet for prisvinnende bilder.

- Et av bildene jeg selv tok der vant gull i klassen «Livet i sjøen». Det var ikke særlig med fisk der, men veldig fint på havbunnen. Når man dykker på nye steder kan en se ting man aldri har sett før, det er det fine med fridykking, mener Wilberg.

Hundrevis av bidrag
Frivannsliv mottar daglig bilder tatt av fridykkere fra hele landet. I konkurransen om årets bilder deltar flere hundre bilder i de tre kategoriene «Livet i sjøen», «UV-jakt» og «Åpen klasse».

En jury plukker ut de anonyme bidragene og kårer vinnerne i gull, sølv og bronse. I tillegg til gullvinnerne Wilberg og Hjellum vant Simon Kruger i klassen «UV-jakt».

Gullvinnerne mottok en glasskulptur fra Frivannsliv som bevis for sine fotoferdigheter.

1497

Les mer på iBergen. no:Se de største monstrene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere