RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour of Norway er presentert

Sist oppdatert:
Sjekk om rittet skal innom ditt hjemsted her!

HØVIK (procycling.no): Torsdag ble Tour of Norway 2014 presentert på Høvik. Da ble det avslørt at drivstoffleverandøren Uno-X er ny generalsponsor for rittet.

Det ble også avslørt at Team Sky (Edvald Boasson Hagen), Team Katjusja (Alexander Kristoff) og Belkin Pro Cycling (Lars Petter Nordhaug) er klare for rittet.

Neste års utgave går fra 21.-25. mai og har følgende etapper:

1. etappe, 21.mai: Larvik - Larvik

2. etappe, 22.mai: Drøbak - Sarpsborg

3. etappe, 23.mai: Årnes - Elverum

4. etappe, 24.mai: Brumunddal - Lillehammer 5. etappe, 25.mai: Ikke bekreftet

I slutten av september ble det kjent at det norske storrittet, som har vært kjent som Glava Tour, blir oppgradert til nest høyeste kategori, 2.HC.

Rittet skal også offentliggjøre en ny generalsponsor ettersom Glava trekker seg etter flere års samarbeid.

Større prestisje
Oppgraderingen innebærer større pengepremier, flere poeng på europatouren og flere poeng på UCIs ranking for opp- og nedrykk til World Touren.

De to siste årene har Edvald Boasson Hagen vunnet rittet. Team Skys norske stjernerytter, som skal være til stedet under pressekonferansen torsdag, har gjort det til tradisjon å avgjøre rittet på den kuperte etappen til Lillehammer. Det skal derfor mye skal til for at Reistadbakken ikke tas med i 2014 også.

Les også: Kristoff klar for Tour des Fjords

Alexander Kristoff ble imidlertid den store etappegrossisten under årets utgave. Katjusja-rytteren vant intet mindre enn tre etapper underveis.

Den hvite ungdomstrøyen gikk til Team Plussbanks 19 år gamle stjerneskudd, Sondre Holst Enger, som fikk sitt store gjennombrudd da han ble tredjemann sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere