*Nettavisen* Nyheter.

Tour of Norway er presentert

Sjekk om rittet skal innom ditt hjemsted her!

28.11.13 14:25

HTML EMBED

HØVIK (procycling.no): Torsdag ble Tour of Norway 2014 presentert på Høvik. Da ble det avslørt at drivstoffleverandøren Uno-X er ny generalsponsor for rittet.

Det ble også avslørt at Team Sky (Edvald Boasson Hagen), Team Katjusja (Alexander Kristoff) og Belkin Pro Cycling (Lars Petter Nordhaug) er klare for rittet.

Neste års utgave går fra 21.-25. mai og har følgende etapper:

1. etappe, 21.mai: Larvik - Larvik

2. etappe, 22.mai: Drøbak - Sarpsborg

3. etappe, 23.mai: Årnes - Elverum

4. etappe, 24.mai: Brumunddal - Lillehammer 5. etappe, 25.mai: Ikke bekreftet

I slutten av september ble det kjent at det norske storrittet, som har vært kjent som Glava Tour, blir oppgradert til nest høyeste kategori, 2.HC.

Rittet skal også offentliggjøre en ny generalsponsor ettersom Glava trekker seg etter flere års samarbeid.

Større prestisje
Oppgraderingen innebærer større pengepremier, flere poeng på europatouren og flere poeng på UCIs ranking for opp- og nedrykk til World Touren.

De to siste årene har Edvald Boasson Hagen vunnet rittet. Team Skys norske stjernerytter, som skal være til stedet under pressekonferansen torsdag, har gjort det til tradisjon å avgjøre rittet på den kuperte etappen til Lillehammer. Det skal derfor mye skal til for at Reistadbakken ikke tas med i 2014 også.

Les også: Kristoff klar for Tour des Fjords

Alexander Kristoff ble imidlertid den store etappegrossisten under årets utgave. Katjusja-rytteren vant intet mindre enn tre etapper underveis.

Den hvite ungdomstrøyen gikk til Team Plussbanks 19 år gamle stjerneskudd, Sondre Holst Enger, som fikk sitt store gjennombrudd da han ble tredjemann sammenlagt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.