RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour-sensasjon vil prioritere Giro d’Italia

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
– Mye fjell passer meg bedre, sier kolombianeren.

Nairo Quintana (Movistar) skal kjøre neste års Giro d’Italia. Det bekrefter hans manager Giuseppe Acquadro overfor Gazzetta dello Sport tirsdag.

I debuten kjørte den klatresterke kolombianeren inn til en sensasjonell andreplass i årets Tour de France, men i 2014 vil altså Quintana fokusere på det italienske treukers rittet.

– Jeg ønsket å kjøre giroen allerede i år, men Unze (Movistar-sjef, vår anm.) ville heller sende med til touren, sier Quintana – som til slutt endte 4.20 minutter bak Chris Froome i den 100. Tour de France-utgaven.

Tøff Giro-rute presentert
Quintana var et av mange prominente navn til stedet i Milano, da etappene for Giro d’Italia 2014 ble presentert mandag.

Les også: Slik blir Giro d'Italia 2014

Les også: «Til ære for Pantani»

Ruten som inneholder blant annet fem toppavslutninger i høyfjellet – Oropa, Montecampione, Val Martello, Rifugio Panarotta og Zoncolan – inspirerte tydeligvis den unge Movistar-rytteren.

– Jeg liker løypen utrolig godt. Den passer mine egenskaper. Første uken må vi være forsiktige. Vinden kan skape problemer. Selv om jeg ikke kjenner de italienske fjellene veldig godt, virker den tredje uken veldig tøff.

– Den eneste etappen som ikke passer meg er tempoen. Den er veldig lang, sier 23-åringen med referanse til den 46.4 kilometer lange individuelle tempoen mellom Barbaresco og Barolo.

Nibali drar til Le Tour
Det har aldri blitt kolombiansk sammenlagtseier i Giro d’Italia, men Rigoberto Urán ble annenmann bak Vincenzo Nibali i år.

Les også: Evans ser mot Giro d’Italia

Men hvis Nibali retter fult fokus på touren til neste år, seiler kolombianerne Urán og Quintana opp som hete vinnerkandidater i det italienske storrittet. Dog kan de vente seg konkurranse fra Cadel Evans, Michele Scarponi og Ivan Basso.

– Jeg har alltid foretrukket giroen foran touren. Det er flere fjell og det passer meg bedre. Neste år håper jeg å være der, men vi må se etappene til touren og vueltaen før beslutningen tas, sier Quintana – mer diplomatisk enn sin manager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere