RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toxic post Kraftwerk

Sist oppdatert:
Etter skilsmissen med produksjonsselskapet Kraftwerk må designbyrået Toxic kvesse klørne. Det er særlig på kreativt etterarbeid byrået markerer seg.

29. oktober skilte Toxic Design Studio og Kraftwerk Productions lag. Toxics gründere Knut Helgeland og Frode Ekeberg tok over aksjeposten fra den tidligere hovedaksjonæren.

- Vi vet ikke hva som skjer, men vi har aldri hatt noen deal med Kraftwerk om at de skal jobbe med oss. Vi har gjort en god del jobber for Kraftwerk, men bare en liten brøkdel av hva Kraftwerk faktisk har produsert, sier Knut Helgeland, kreativ leder i Toxic.

Navnet Toxic bare ramlet ned på fortauet en dag. Knut Helgeland og Frode Ekeberg plukket det opp og smilte fornøyd.

- Vi synes det var tøft fordi det er en "x" i midten og to bokstaver på hver side. Så er det et symbol på bransjen vi er i, sier koffein- og nikotinavhengige Helgeland. Dessuten liker han den internasjonale klangen.

Toxic slo igjennom da de fikk oppdraget om å lage Røyksopps første video – "Eple". Videoen ble laget av postkort og familiebilder med 70-tallspreg, som ble lappet sammen i Adobe After Effects. Dette var høsten 2001. Siden har Toxic markert seg på etterarbeid og effekter.

- Det har tatt to og et halvt år å komme hit. Vi har endt opp mer med post production enn vi tenkte, delvis på grunn av personlige interesser. Vi kaller oss et kreativt etterarbeidingshus, sier Helgeland.

For tiden er TV 2 en stor kunde. Toxic har i halvannet år laget vignetter for kanalen. Blant annet har 3D-spesialisten Rune Spaans bygget en hel flokk med reinsdyr som løper i TV 2-formasjon. Samtidig jobber Toxic for NRK og de har laget effekter til en episode i den amerikanske flyserien på TV3, JAG.

Animasjonsfilmen "Ruth og Bamse", en reklame for Guler sider.no, ble nominert til beste animasjonsfilm under festivalen i Fredrikstad. Engelske Campaign Magazine tok kontakt i forbindelse med Gule sider katalog. Toxi har laget video for Kaada og samarbeidet med Lauren Savoy om video for danske Saybia. De har jobbet for Leo Burnett reklamebyrå, Big Deal, McCann, Martin Agency, Konstabel og selvfølgelig for Kraftwerk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere