Gå til sidens hovedinnhold

Tøyenbeboere spente på satsning

- Drømmen vår har hele tiden vært en satsning. Men jeg sitter likevel med en følelse av at SV muligens har solgt seg for billig, sier Tøyenbeboer Åse Brandvold.

TØYEN: Hun har sammen med en rekke andre Tøyenfamilier engasjert seg sterkt i utvilingen på Tøyen og krever handling fra oslopolitikerne.

I kveld holdes folkemøte på Tøyen skole kl. 18.00, der Tøyens befolkning skal stille politikerne til veggs.

Med byrådet og SVs avtale om flytting av Munch-museet til Bjørvika og storstilt satsning på Tøyen, som ble lagt frem i rådhuset tirsdag formiddag, er premissene for folkemøtet endret.

Folkemøtet har vært planlagt lenge.

- Selvom jeg er utrolig glad for den satsningen på Tøyen skole som kommer nå, er jeg fremdeles usikker på hva som ligger i de midlene som byrådet nå legger frem, sier Brandvold.

LES OGSÅ: 2012: Bare riv hele Tøyen

I avtalen, som Marianne Borgen fastholder som spikra, fremgår det at Tøyen skal få 25 millioner kommunale kroner årlig i fem år fremover.

- Dette er vi glade for. Men hva ligger egentlig i disse midlene? Dersom nytt badeland på Tøyen og gratis kjernetid i SFO, og flere av de tingene som byrådet legger frem i denne avtalen ligger inne i disse midlene, da blir det ikke mye igjen, sier Brandvold.

Hun er usikker.

- Det er mange spørsmål. Det er så mange ting som er på gang nå. Jeg innrømmer at jeg lurer på om vi kunne fått til dette også uten at vi hadde mistet Munch-museet, sier hun.

LES OGSÅ: Dette får Tøyen

Om informasjonen om at Oslo kommune vil selge unna 600 kommunale leiligheter på Tøyen er hun heller lunken.

- Det har vi hørt før. Dessuten har Boligbygg akkurat kjøpt en et leilighetskompleks i Åkebergveien, så jeg vet ikke helt hva jeg skal tro, sier Brandvold.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial