RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toyota kan få gigantbot

Washington (NTB-Reuters): Amerikanske myndigheter foreslår å gi Toyota en bot på 16,4 millioner dollar fordi den japanske bilprodusenten meldte fra for sent om gasspedalfeilene tidligere i år.

Boten, som tilsvarer i underkant av 100 millioner kroner, er den strengeste straffen som kan ilegges i henhold til det gjeldende lovverket. Det er det amerikanske transportdepartementet som har ilagt boten, men Toyota har fortsatt mulighet til å anke avgjørelsen.

Problemene med en gasspedal som hengte seg opp, førte til at Toyota måtte tilbakekalle rundt 2,3 millioner biler fra det amerikanske markedet i slutten av januar.

- Vi har nå bevis for at Toyota ikke har fulgt regelverket. Enda verre, selskapet holdt tett overfor amerikanske myndigheter om en farlig feil i flere måneder og gjorde ingenting for å beskytte flere millioner bilførere og deres familier, slår transportminister Ray LaHood fast i en uttalelse.

Dokumenter fra Toyota viser at selskapet utstedte ordre om reparasjon av gasspedalene i Canada og Europa så tidlig som i september etter klager fra flere bilførere, ifølge transportdepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere