*Nettavisen* Nyheter.

Toyota tilbakekaller 7 millioner biler

Tokyo (NTB-AFP): Japans største bilprodusent Toyota tilbakekaller 7,43 millioner biler på grunn av en feil ved elektriske vinduer. I Norge kalles over 20.000 biler inn til kontroll.

10.10.12 10:12

Tilbakekallingen gjelder 2,47 millioner biler i USA, 2,8 millioner i Europa og Kina, og resten i andre deler av verden. Problemet gjelder Toyotas modeller Yaris, Corolla, Auris og RAV4 produsert i tidsrommet september 2006 til desember 2008.

- Bakgrunnen for denne kampanjen er at vindusheisene på førersiden kan slutte å virke, eller bryterne kan bli trege. I sjeldne tilfeller kan bryteren smelte på grunn av varmgang, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til NTB.

Nedsmelting av bryterne kan forårsake røykutvikling. I Norge kalles 20.550 biler inn til verksted for å sjekke og eventuelt utbedre vindusheisene.

Tilbakekallingen er et nytt slag mot den japanske produsenten etter en rekke problemer de siste årene, blant annet finanskrisen, en sterk yen som hemmer eksporten, og jordskjelvet og tsunamien i 2010.

Toyota har slitt hardt for å gjenopprette sitt renommé etter at de måtte tilbakekalle 12 millioner biler fordi gulvmattene kunne kile seg fast under gasspedalen. Problemet kan ha ført til en rekke dødsulykker i USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.