RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tør du prøve denne?

Foto: Tusenfryd (Tusenfryd)
Dette er Tusenfryds nye hovedattraksjon.

(SIDE2): 4D-attraksjonen Thors Hammer blir lørdag åpnet for publikum i fornøyelsesparken Tusenfryd. Storsatsingen til nærmere 40 millioner kroner er blant de største investeringene i parkens 25-årige historie, og fredag fikk pressen prøve den nye hovedattraksjonen.

Thors Hammer er spesialdesignet for Tusenfryd og skal være unik i det europeiske parkmarkedet.

Attraksjonen omtales som en engasjerende og spennende reise i en firedimensjonal Norrøn verden. Den skal være spekket med det siste innen avansert 4D-teknologi og gjesten holdes visstnok i et jerngrep av spenning og mystikk fra første sekund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Investeringer for 1 milliard
I år har Tusenfryd 25 års jubileum og parken har siden oppstarten samlet investert for om lag en milliard kroner. Thors Hammer er den største satsingen innendørs i parkens historie, og den tredje største investeringen totalt sett.

- Tusenfryd har gjennom mange år hatt en sunn økonomi og gode resultater som gir oss finansiell forutsetning for å reinvestere og utvikle parken videre, sier Erik Røhne Andersen, markedssjef i Tusenfryd, til Side2.

40 millioner er brukt på den nye attraksjonen, som ledelsen i Tusenfryd håper blir innbringende.

- Vi håper at den nye attraksjonen vil bidra til at vi øker gjestetallet fra i fjor som endte på 450.000 gjester, sier Røhne Andersen.

I tillegg til Thor så møter man kjente Norrøne skikkelser som Loke, Midgardsormen og Fenrisulven. Attraksjonen har en kapasitet på 1080 personer i timen.

- Vi har utviklet en rekke spennende attraksjoner i løpet av de 25 årene parken har eksistert. De siste dagene har jeg kjørt flere testrunder i Thors Hammer, og kan med hånden på hjertet si at jeg synes dette er blant de beste attraksjonene i parken. Vi har tro på at Thors Hammer, med et spennende norrønt univers og ledende 4D-teknologi, også blir godt mottatt av gjestene våre, sier parkdirektør Bjørn Håvard Solli, i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Størst i Norge
Tusenfryd er Norges desidert største fornøyelsespark. Siden starten i 1988 har fornøyelsesparken hatt en betydelig utvikling og parken er blitt godt etablert i europeisk sammenheng. Flere enn 11 millioner gjester har besøkt parken.

Tusenfryd har nå rundt 500 000 gjester årlig og investerer løpende i nye attraksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere