*Nettavisen* Nyheter.

Trå i mafiaens klør

Jarle Trå har ikke bare dårlig vær å kjempe mot på Mount Everest. Også den lokale mafiaen har laget hindringer.

23.05.05 10:27

Nordmannen har valgt å gå helt ned til Zagnmu på 2400 meters høyde, for å hvile og spise seg i form til toppførsøket, som han starter på i dag. Trå skal gå alene til toppen, uten bruk av oksygen og hjelp fra sherpaer.

Som om det ikke var vanskelig nok, så la den lokale mafiaen i Zangmu enda større hindringer i veien for 34-åringen.

Jarle ble vekket av heftig banking på hotelldøra. Liason-offiserens assistent marsjerte inn i rommet og framla kravene.

- Jeg forstod med en gang hva dette betydde. Hotellopphold og transport tilbake til BC vil bli ekstremt dyr. 850 dollar for hotell og transport var regninga han kunne presentere for meg. Jeg hadde håpet å unngå de «offisielle» kanalene – det vil si den korrupte «fjellmafiaen» - og heller prøve å skaffa meg en shabby jeep som kunne kjøre meg til BC for et par hundre yan (2-300 kroner).

- Etter et par minutters «forhandling» om prisen var han skikkelig forbanna og insisterte på at jeg skulle bli med ham utenfor. Der stod sjefen sjøl - «Don Corleone...» med sine gullsmykker og diamantringer. Jeg forstod umiddelbart at dersom jeg skulle ha noe håp om å komme meg tilbake til BC, var det bare å punge ut, skriver Jarle Trå på sin hjemmeside.

Han håper nå på at været blir bra nok til at han kan satse alt på et toppforsøk de nærmeste dagene. Hans visum til Kina løper nemlig ut 1. juni - og da må han forlate Tibet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag