RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tradernes favorittaksjer

Sist oppdatert:
Ementor-aksjen var tradernes favorittaksje i oktober. Sist måned var det en svak økning i aktiviteten hos nettmeglerne
Mandag var meglerhuset Nordnet ute med en oversikt over handelen hos de tre rene nettmeglerhusene i det norske markedet.

Handelen hos de tre aktørene som driver med ren internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds og Skandiabanken, endte på 127.641 transaksjoner i oktober, mot 114.214 i september. Internettmeglerne stod for 20,63 prosent av antall transaksjoner på Oslo Børs i oktober måned. Internettmeglernes handelsvolum endte på 10,23 mrd., mot 7,72 mrd. i september. Dette tilsvarer en markedsandel på 5,93 prosent.

Nordnet, som overtok som eier av Stocknet 1. oktober, hadde en samlet markedsandel for Nordnet/Stocknet i oktober på 12,45 prosent målt i transaksjoner og 4,10 prosent målt i volum.

- Interessen for Oslo Børs er fortsatt stor, og vi ser en videre økning i antall transaksjoner. I oktober har svingninger i enkeltaksjer også bidratt til økt handel, sier salgs- og markedssjef Lars Thorstensen i Nordnet Norge.

Ementor-aksjen var den mest omsatt av enkeltaksjene, med 15.730 transaksjoner, blant nett-traderne mandag. De fem mest populære aksjene i oktober blant privatinvestorer var Ementor, Frontline , Tomra, Jinhui Shipping og CanArgo.

Frontline har størst volum av aksjene som er omsatt via Internettmeglerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere