RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tradernes julefavoritter

Sist oppdatert:
DNO og Pan Fish var de mest populære aksjene blant daytraderne i desember.
Nettmeglerne hadde det rolig i desember. De rene internettmeglerne Nordnet, NetFonds og Skandiabanken hadde samlet 228.015 transaksjoner i desember og handelsvolumet endte på 22,3 milliarder kroner. Det er en nedgang fra november da antall transaksjoner var på 281.349, mens volumet var 28,1 milliarder kroner.

Sammenlignet med desember foregående år er nedgangen i antall transaksjoner 14 prosent og nedgangen i volum 4,3 prosent. I desember 2005 var sammenlignbare tall 265.046 transaksjoner og 23,3 milliarder kroner i volum.

Internettmeglerne stod for 17,19 prosent av antall transaksjoner og 5,41 prosent av volumet på Oslo Børs i desember. Nordnet var største megler på Oslo Børs i desember med en markedsandel på 10,91 prosent målt i antall transaksjoner.

- Det var overraskende rolig på Oslo Børs blant privatpersoner i desember sammenlignet med både november og desember foregående år. Nedgangen kan forklares med at det var færre handelsdager i desember sammenlignet med november og foregående desember. Det kan også skyldes at privatinvestorer kan ha tatt tidlig ferie siden mange allerede har tjent gode penger på oppgangen på Oslo Børs, skriver daglig leder Lars Thorstensen i Nordnet Norge i en pressemelding.

Det var gamle traderfavoritter som var de mest populære. DNO og Pan Fish var de mest populære enkeltaksjene i desember med henholdsvis 24.463 og 17.789 transaksjoner, tett fulgt av CanArgo, Statoil, Norsk Hydro, Fast Search & Transfer, Int. Gold Exploration, Golden Ocean Group, Petroleum Geo-Services og Blom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere