*Nettavisen* Nyheter.

Tradisjonsjul på Haukeliseter

For første gang i Haukeliseters historie holdes Haukeliseter åpen i hele jula. Der inviterer vertskapet til tradisjonell julefeiring.

19.12.05 12:10

Sjekk DNTs turplanlegger

Etter utallige oppfordringer fra gjester som ikke kan forstå hvorfor fjellstuen vår på død og liv skal være stengt i julen, inviterer Haukeliseter for første gang til tradisjonell, norsk julefeiring.

Mange ønsker seg bort fra byen og til dekket bord på høyfjellet, her oppe med hvitkledte fjelltopper og stille vidder som nærmeste nabo. For kontrasten fra fjellets naturlige harmoni til bykaoset langt der nede merkes knapt sterkere under jule- høytideligheten, litt nærmere himmelen og snøen, samt omsluttet av tømmervegger som oser av tradisjoner og historie!

Pepperkaker
Lille julaften baker vi pepperkaker, og forsøker oss på et pepperkakehus der målet er å bygge et Haukeliseter i miniatyr. Før middag står Haukeliseters villmarkspa varm, innbydende, fakkelopplyst og klar til bruk for gjestene nede ved Ståvatns gjenfryste bredder.

Julaften startes med en lang og delikat frokost, før vi arrangerer uteaktiviteter i bakkene utenfor restaurantvinduene: Hopp,- ake- og snøskulpturkonkurranser. Og hvem bygger den sikreste snøborgen? Senere på dagen blir det guidet fakkelskitog til lavvoen der overraskelser for både store og små venter.

Stor fleksibilitet
Etter Haukeliseters delikate og tradisjonsrike julebord med kalde og varme fristelser fra vannet, fjellet og seteren er fleksibiliteten stor: Du velger om aftenen skal feires i mer private former på det hjemmekoselige hotellrommet du og eventuelt dine bor på, eller om kvelden for det meste skal tilbringes i varmen fra den levende ilden og i lyset fra parafinlyktene i Haukeliseters julepyntede peisestue, sammen med personalet og øvrige gjester.

Forhåpentligvis kommer nissen, i alle fall om Haukeliseterpersonalet har husket å sette ut grøt i dagene før den store dagen: Nissen har nemlig en overnattingspause i en liten hule på Haukelifjell, for reisen fra Nordpolen og til alle verdens barn er veldig lang!

1. juledag får de som vil (og som har bil) mulighet til en stille stund for ettertanke under gudstjenesten i Røldal Stavkirke ca. 30 minutter fra Haukeliseter; en av Norges vakreste kirker og også kjent som pilegrimskirken.

Her kan du lese mer om prisene

Her kan du lese mer om arrangementet

Annonsebilag