*Nettavisen* Nyheter.

Trådløs revolusjon

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Lanseringen av Wireless Site Management under CA World-messen fikk både kunder, partnere og pressen til å gape.

26.05.04 09:07

Computer Associates sikrer trådløse nettverk på en helt ny måte.

Wireless Site Management er hittil høydepunktet av det CA har vist på messen, og allerede spås en revolusjon i bruken av trådløse nett.

Så langt har sikkerhet vært et stort hinder for å sette opp et trådløst nett. Krypteringen av nettet kan brytes uten alt for mye jobb av hackere som vet hva de gjør, og i tillegg stoppes ikke nettet av vegger eller andre fysiske hindringer slik at det er godt synlig også utenfor kontoret eller huset ditt.

- WSM gjeninnfører fysiske hindringer på tilgang på nettverket, men bare virtuelt. Det er ikke mulig å se eller koble seg på nettverket utenfra, sier Roger Haug, salgssjef på sikkerhet hos CA Norge til TV 2 Nettavisen.

For å hindre at krypteringen brytes, skiftes webnøkkelen èn gang om dagen, helt automatisk.

- De som er flinke, bruker i dag minst en og en halv dag på å knekke nøkkelen. Dermed får du en trygg nøkkel med ikke-trygg teknologi, sier Haug.

Men det som imponerer aller mest med WSM er avgrensningen av nettverket.

Mens det trådløse nettet hittil har lekket utenfor den fysiske bygningen eller området hvor det skal brukes, gjør CAs nye programvarepakke det mulig å avgrense det trådløse nettet helt ned på centimeteren – uten å måtte installere noe ekstra maskinvare.

Dessuten kan du segmentere tilgangen til informasjon innad i nettverket.

- Ta for eksempel helsevesenet, hvor sikkerhet er i høysetet. Ikke nok med at ingen lenger kan koble seg til sykehusets trådløse nettverk utenfra, ulike brukere kommer inn på ulike nett. En lege kan få opp pasientjournalen bare når han står ved sykesengen til pasienten eller på sitt kontor, mens han ellers ikke har tilgang til denne informasjonen, sier Haug.

Eller kanskje har du ikke lyst til at junior skal ha tilgang på internett på rommet sitt, men du vil likevel ha trådløst nett hjemme. Da kan du bruke CAs programvare og tegne opp juniors rom og si at det ikke skal være dekning i akkurat dette området.

Foreløpig er WSM bare i beta, men Haug antar at det ferdige produktet lanseres innen tre til seks måneder.

- Dette kommer til å revolusjonere trådløse nett i dag, sier en entusiastisk Haug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag