Traff datterens drapsmann

Foto: Scanpix/montasje

Jim Swire mistet datteren i Lockerbie-bombingen. Han mener den terrordømte er utsatt for et justismord.

21.09.10 07:51

Abdelbasset al-Megrahi er den eneste personen som er dømt for Lockerbie-bombingen i 1988. Nå har Jim Swire truffet den dømte terroristen på et sykehus i Tripoli, Libya.

Swire mistet sin 24 år gamle datter Flora i bombingen av Pan Am-flyet som eksploderte og styrtet i Lockerbie i Skottland i 1988. 270 mennesker mistet livet.

Megrahi ble løslatt fra fengsel i Skottland av barmhjertighetsgrunner i august i fjor, ettersom han led av uhelbredelig prostatakreft.

Sterke reaksjoner
Løslatelsen og utleveringen til Libya skapte sterke reaksjoner i Storbritannia og USA. Flesteparten av de omkomne etter ulykken var amerikanere.

Ett år senere er fortsatt den terrordømte i live, til tross for at han hadde dårlige prognoser.

Dette har opprørt mange av de pårørende.

Mange amerikanske pårørende var imot løslatelsen av Megrahi, som ble dømt til minimum 20 års fengsel. Men flere britiske pårørende tviler på at Megrahi er skyldig i bombingen.

- Utsatt for justismord
Swire mener den tidligere libyske etterretningsoffiseren er utsatt for et justismord. Han har igangsatt en kampanje med krav om en full gransking, skriver The Times.

Swire har en gang tidligere besøkt Megrahi i fengsel i Skottland. Nå har imidlertid de to mennene truffet hverandre på sykehus i den libyske hovedstaden Tripoli.

- Det var en lettelse å se ham i så god form, sier Swire, melder BBC.

- Han er en veldig syk mann, men han klarer å reise seg opp fra sengen og gå noen skritt, men ikke så langt, sier Swire.

Swire mener årsaken til at Megrahi har levd så lenge, er fordi det finnes så god kreftbehandling i Libya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag