Gå til sidens hovedinnhold

Trafikanter ble møtt av full vinter - her fikk de 13 centimeter

Snøvær skapte veikaos. Tessungdalen i Telemark fikk 13 centimeter.

OSLO (Nettavisen): Mye snø Østafjells det siste døgnet skapte utfordringer på en del veier. Meteorologisk institutt melder at Tessungdalen i Tinn kommune i Telemark var den målestasjonen som fikk mest snø i lavlandet. Her ble det målt 13 centimeter fredag morgen.

Les mer

Her kommer minusgradene og nattefrosten

Torsdag kveld var det store utfordringer på en del veier.

- Det meldes om full vinter i området. Det er ikke tilrådelig å kjøre bil med påmonterte sommerdekk, meldte Sørøst politidistrikt.

Fredag morgen er situasjonen langt lysere på veiene.

E134 mellom Notodden og Kongsberg ble torsdag kveld åpnet igjen etter at et kraftig snøvær førte til at flere biler sto fast på Meheia.

Også fylkesvei 55 over Sognefjellet var stengt. Rett før klokka 08 fredag morgen melder Statens vegvesen at veien er åpen for trafikk igjen.

Les også: Helgeværet: Meteorologen varsler «skikkelig fine høstdager»

Klokken 23 torsdag kveld meldte Vegtrafikksentralen at E134 mellom Notodden og Kongsberg var åpnet igjen etter brøyting og salting. Veien var stengt i om lag to timer.

– Det begynte med at en varebil ble stående fast. Nå står det veldig mange biler med sommerdekk som ikke kommer seg av gårde, og det er ikke fremkommelig verken fra Notodden- eller Kongsberg-siden. Brøytebiler er på vei fra begge sider, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB ved 21.20-tiden.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene