RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trafikkaos på E18 etter lastebilbrann

Foto: Tipser
Sist oppdatert:
En lastebil lastet med flis sto tirsdag morgen i full fyr på E18 i Kragerø. Det er fortsatt store trafikale problemer på strekningen.

SISTE: Det er store trafikale problemer på begge sider av brannstedet. Mesta har opplyst til politiet at nødvendig bergingsutstyr ikke vil være på plass før cirka kl. 10.30. Det er Mesta som er entreprenør på det aktuelle stedet. Det er også bestilt strøbil som vil være på stedet om ikke så alt for lenge. Det vil fortløpende bli vurdert om veien kan åpnes i kortere perioder.

Politiet startet å snu biler som står i østgående løp, og veien er nå helt stengt på grunn av veldig glatt vegbane etter mye hydraulikkolje som har lekket fra kjøretøyet, skriver Telemarksavisa.

Få de siste trafikkmeldingene her!

- «Tømmingen» av kjøretøy som har stått mellom Gjerdemyra og uhellsstedet har gått greit, sier operasjonsleder Gisle Småge ved Telemark politidistrikt.

- Oppfordringen må være at personbiler som skal østover kan kjøre av ved Gjerdemyra eller Tangen og kjøre om Helle til Dørdal på E18. Lastebiler må kjøre av på samme sted og kjøre FV 38 mot Drangedal - deretter Kilebygda og videre mot Porsgrunn, opplyser operasjonsleder Småge.

For dem som skal sørover er det omkjøring via Kilebygda - Straumekrysset og Gjerdemyra/Tangen på E18. Dette gjelder for tungtransport.

Personbiler kan kjøre til Dørdal for deretter å kjøre om Helle.

Full fyr
Det var like før klokken 06.00 tirsdag morgen at politiet fikk melding om brann i en lastebil på E18 nord for Gjerdemyra i Kragerø.

- Da nødetatene kom til stedet kort tid etter skal det ha vært full fyr i hengeren som var lastet med flis, opplyser Småge.

Sjåføren av lastebilen hadde kommet seg ut og fått kobletden brennede hengeren fra resten av kjøretøyet. Ved åttetiden melder operasjonslder Småge at det er kontroll over brannen, men det er problemer med å få berget hengeren. Det er bestilt tungberger fra Arendal.

Brannen på E18 førte med seg trafikale problemer på veien tirsdag morgen, og politiet driver nå manuell dirigering av trafikken.

Det skal ikke ha blitt meldt om noen personskader i brannen. Politiet opplyser at arbeidet på stedet kan vare en stund fremover.

Les flere saker i Telemarksavisa

Få de siste trafikkoppdateringene her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere