Gå til sidens hovedinnhold

Trafikkfarlig rundt Nordstrand skole

Det jobbes stadig med trafikksikring rundt skolene. Trafikkansvarlige på Nordstrand skole ønsker seg og håper på 30-kilometersone i Nordstrandveien, utvidet P-forbud i samme vei og fortau i Stuttveien.

Nordstrand: I mange år har det vært jobbet med trafikksikring rundt skolen, og da vi fikk fortau i Åsdalsveien, følte vi at vi hadde fått en vesentlig forbedring, sier FAU-leder Svein Lothe. Men det står igjen noe vi må jobbe med.

Nordstrands Blad møter Lothe sammen med rektor Anne-Karin Sunde og leder av trafikksikkerhetsutvalget på Nordstrand skole en tidlig morgen.

Vi har spesielt tre ønsker for forbedring, sier Lothe. Det ene er å få 30-sone i Nordstrandveien. Det andre er å få forlenget P-forbudstiden i Nordstrandveien i alle fall til klokken 18. Og så kunne vi gjerne se at fortauet som er tegnet inn i Stuttveien blir realisert.

Mye trafikk

Klokken er så vidt passert halv ni den aktuelle morgen sist uke. Nordstrands Blad står i Nordstrandveien sammen med Lothe og Gunnar Tangen, leder av trafikksikkerhetsutvalget. Skolepatruljen gjør en god innsats sammen med foreldre som er trafikkvakter. Men mange biler kommer fort, og når det nå er glatt, oppstår det mange farlige situasjoner.

Lavere fart vil selvfølgelig være bedre, men det som vi også har oppfordret til mange ganger, er at foreldre ikke skal kjøre barna sine helt frem til skolen. For alle disse bilene sammen med den øvrige trafikk, er trafikkfarlig, sier Lothe. Dere skrev i lengre tiden om fartsgrense i Cecilie Thoresens vei forbi Karlsrud skole. Der ble det jo til slutt 30-grense. Det vil vi også ha i Nordstrandveien.

Nedover Nordstrandveien på høyre side er det P-forbud på formiddagen. Dette forbudet skulle vi gjerne ha forlenget i alle fall til klokken 18, sier Tangen. Da vil SFO-barna ha kommet seg hjem og mye av den øvrige aktivitet på skolen er avsluttet.

Fortau

Som sagt så har det etter mange års argumentering kommet fortau i Åsdalsveien. Dette er kjempeflott, men vi skulle gjerne sett forlengelsen opp Stuttveien. For her er det smalt, her blir det parkert, og barna må dele resten av den smale veien med bilene som ofte kommer skliene på glatta.

Samarbeid

Hos oss er det omkring 450 elever som skal til og fra skolen. Vi samarbeider nå med Steinerskolen ved krysset Solveien/Nordstrandveien. Vi har jo et felles problem som vi håper kan løses på relativt enkle måter, sier Lothe og Tangen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?