Gå til sidens hovedinnhold

Trafikkulykke på E18 ved Larvik

E18 er nå åpnet igjen. Fire biler var involvert i ulykken, hvor to personer er rapportert alvorlig skadet. En 61 år gammel mann fra Telemark har midlertidig fått beslaglagt førerkortet.

(Østlands-posten) En mann fra Lardal i 50-årene ble fraktet med luftambulanse til Ullevål etter å ha sittet fastklemt i en bil som havnet på taket. Tre andre menn ble kjørt til nærliggende sykehus i ambulanse. En 61-åring fra Telemark har midlertidig fått beslaglagt førerkortet etter han kom over i motsatt kjørefelt.

Klokken halv to fredag ettermiddag kom det melding om en alvorlig trafikkulykke på E18 ved Barkfyllinga rett syd for Larvik.

Fire personer er brakt til sykehus etter ulykken, en av dem med luftambulanse til Ullevål. Sistnevnte ble sittende fastklemt i bilen. Det var store materielle skader på kjøretøyene.

Kom over i feil kjørefelt
- En 61 år gammel mann fra Telemark i en Porsche kom kjørende sørover da han kom over i motgående kjørefelt, og frontkolliderte med en hvit varebil. Varebilen skjenet deretter over veien og kolliderte med en annen varebil, forteller Kjetil Indahl, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt til ØP ved 16:30-tiden.

Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent.

Sjåføren av Porschen ble fraktet til sykehuset i Telemark med ambulanse.

Ble sittende fastklemt
I varebilen satt det to menn i 50-årene fra Lardal. Føreren ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Tønsberg, mens passasjeren ble sittende fastklemt da bilen havnet på taket. Mannen ble hentet ut av luftambulansen, og fraktet til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden betegnes som alvorlig.

Føreren av den siste bilen, en mann i 30-årene fra Telemark, ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Telemark.

Politiet opplyste ved 15-tiden at det på den tiden trolig ikke var snakk om noen dødsulykke.

Web-kamera:Se trafikken på E18 ved Vestmarka i Larvik, ikke langt fra ulykkesstedet

E18 ble stengt i begge retninger

Alle nødetatene rykket ut til stedet, og E18 ble sperret i begge retninger etter ulykken. Det oppstod lange køer i begge retninger, og det ble satt opp omkjøring over Helgeroa. Trafikkaoset fortsatte også inn i Larvik sentrum med saktegående køer.

De første meldingene sa at veien ville bli stengt i lang tid, men klokken 14.45 ble det igangsatt bilberging, og ved 15.30-tiden opplyste politiet at E18 var åpnet. Trafikantene måtte uansett påregne køer utover ettermiddagen.

61-åringen fra Telemark er mistenkt for å ha brutt veitrafikkloven, og jourhavende jurist besluttet å midlertidig beslaglegge mannens førerkort. Det vil også bli tatt utvidete blodprøver av siktede, melder politiet.

Les flere saker fra Østlands-posten.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten