Trafikkulykke sør for Lygna i Oppland - en kvinne i 70-årene omkom

OMKOM: Fire personer var involvert i en trafikkulykke i Oppland. En person døde av skadene.

OMKOM: Fire personer var involvert i en trafikkulykke i Oppland. En person døde av skadene. Foto: Jørn Haakenstad (Avisa Hadeland)

En person i 70-årene døde etter en møteulykke, sør for Lygna i Oppland, skjærtorsdag.

18.04.19 15:31

(Avisa Hadeland): Det var en kollisjon mellom en personbil og varebil på riksveg 4, rett sør for Lygna. Politiet rapporterte om hendelsen klokken 13.51. Da var en person fastklemt i personbilen.

Omtrent klokken 14.20 kommer det et ambulansehelikopter til stedet, melder journalist Jørn Haakenstad. Det er i tillegg tre ambulanser på stedet. Rundt 20 minutter senere forlater helikopteret stedet.

Klokken 14.09 skriver politiet på Twitter at det er alvorlig personskade.

- Det er fire personer involvert i ulykken. En er alvorlig skadet. Skadeomfanget til de tre andre er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt til Nettavisen.

Tre til legesjekk

I varebilen skal det ha sittet tre personer. De framstår uskadet, men sendes til Gjøvik for sjekk, får avisen Hadeland opplyst.

Selve ulykkesstedet ser ut til å være rundt en halv kilometer sør for Lygnasæter, ifølge Googles trafikk-kart. Klokken 14.40 melder politiet at veien er stengt i begge retninger. Omkjøring blir skiltet fylkesveg 34, alternativ rute er E6, melder politiet.

LANGE KØER: Det er redusert fremkommelighet på riksveg 4, rett sør for Lygna i Oppland. Foto: Jørn Haakenstad (Avisa Hadeland)

Klokken 14.51 opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter at bilføreren i personbilen døde av skadene.

- En kvinne i 70-årene er bekreftet død på stedet. Hun var ikke fra distriktet. De andre involverte var lettere skadd. Det var tilsammen 4 personer i bilene. 3 personer i en varebil og avdøde alene i personbil. Det var en møteulykke på en rettstrekke. Vegen steng, omkjøring skiltes.

Politiet har avhørt, og vil avhøre flere, vitner om hendelsesforløpiet. Foreløpig ønsker ikke politiet å si noe om hva de tror kan ha skjedd, opplyser operasjonsleder til Hadeland klokken 15.15.

Riksveg 4 stengt

Det har dannet seg lange køer på stedet. Klokken 14.40 meldte politiet at vegen er stengt i begge retninger. Omkjøring blir skiltet fylkesveg 34, alternativ rute er E6, melder politiet.

Vegen kommer til å bli stengt i flere timer framover, opplyser politiet til Hadeland like over klokken 15. Trafikken sør for ulykkesstedet snus nå og sendes sørover igjen.

Les flere saker fra Hadeland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.