RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Tragisk dødsfall i Nordsjørittet

Sist oppdatert:
En mann mellom 40 og 50 år omkom under Nordsjørittet.

Nok en gang har et tragisk dødsfall rammet et sykkelritt. Denne gangen inntraff ulykken i Nordsjørittet, hvor blant annet Sparebanken Vest stilte til start.

Nordsjørittet er Norges nest største turritt, og det var omtrent 12 000 plasser til årets ritt.

Mannen som omkom skal være mellom 40 og 50 år. Han kom fra Sola, og skal ha kjørt av veien ved Vandavatnet.

Et kriseteam i avdødes hjemkommune Sola, er satt i beredskap.

– Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, men politiet er på stedet, opplyser Rolf Bergseth, rittlege og beredskapsansvarlig til aftenbladet.

Både han og Eli Orre, daglig leder i Nordsjørittet, sier at de ikke kommer til å avlyse sykkelrittet som følge av den tragiske hendelsen.

– Rittet blir ikke avlyst i første omgang, men vi kommer til å ha en markering i målområdet. Dette blir en vond dag for alle oss som jobber med sykkelrittet, sier legen.

Rittledelsen skal ha plassert ut en person, som skal sørge for at syklistene senker farten når de sykler for steder hvor mannen omkom.

Pressekontakt Eli Orre i arrangørklubben sier de har opplysninger om at vedkommende syklet av veien etter et illebefinnende. Hun sier det er en kjent og kjær profil i sykkelmiljøet som nå er gått bort, men Nordsjørittet vil ikke gå ut med navn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere