RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tragisk fra Turbo-Idar

Sist oppdatert:
Idar Vollviks børsgambling endte med smell i hundremillionersklassen. Én tredjedel av pengebingen forsvant i dragsuget.
Av: Frode Buanes NA24 Bergen

Vollvik Invest er investeringsselskapet til den Spania-bosatte eksiltrønderen.

De ferske regnskapstallene viser at selskapet overraskende nok tapte 161 millioner kroner i et år hvor hovedindeksen ved Oslo Børs steg med over 32 prosent.

Den kraftige børssmellen har redusert verdien av Vollviks hovedselskap betraktelig. Mens selskapet gikk inn i 2006 med en egenkapital på 473 millioner kroner, viste balansen en egenkapital på 310 millioner ved årets utgang.

Knall og fall

Finanskostnadene til Vollvik Invest var i fjor 171,2 millioner kroner.

«Posten består i hovedsak av gevinst ved salg av aksjer», skriver styreleder Idar Vollvik i årsregnskapet. I tillegg måtte investoren ta et tap på 88,4 millioner kroner knyttet til verdireduksjon på aksjene han fremdeles eide ved årsskiftet.

Også datterselskapene tapte

I tillegg til den lite vellykkede aksjespekulasjonen, gikk investeringene i datterselskapene også dårlig for Vollvik i fjor.

VOJO Holding, som Vollvik eier 51 prosent av, fikk et negativt resultat før skatt på 15,6 millioner kroner, mens heleide Vollvik Gruppen endte med et underskudd på 2,1 millioner.

Det eneste lyspunktet var Norwegian Telecom LTD, som fikk et overskudd på 2,8 millioner kroner.

Hudpleie koster

Foruten datterselskapene, har Vollvik invest mindre eierposter i syv andre selskaper. Resultatene i disse er heller ikke mye å skryte av for den tidligere så suksessfulle investoren:
NA24 Bergen har tidligere skrevet om Vollviks spa-selskap Wah Wah Skintrim som ikke tjener penger, men som nå skal prøve lykken i hovedstaden.

For sen

Regnskapet er signert revisor Bjørn Erik Flakne 30. august. Til tross for millionsmellen mener revisoren at det er grunnlag for videre drift i selskapet.

«Uten at det har betydning for konklusjonen (...) vil vi presisere at selskapets årsregnskap og årsberetning ikke er angitt innen lovens frist», skriver Flakne.

– Ingen kommentar

Det lyktes ikke NA24 Bergen å komme i kontakt med Idar Vollvik fredag formiddag.

Daglig leder Robert Monsen i Vollvik Invest ønsket ikke å kommentere tallene.

Vollvik Invest


Tall i tusen kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere