Tragisk start på jula

Foto: (Romerikes Blad/Rune Bernhus)

Flere boligbranner har gjort hus ubeboelig natt til fredag.

24.12.10 11:15

Jula er overrepresentert på brannstatistikkene og beboeren i Elvegata i Lillestrøm er en av dem som har opplevd marerittet, skriver Romerikes Blad.

Natt til julaften gikk mange av eiendelene hennes opp i røyk. Naboens innsats for å slokke brannen hjalp lite.

- Vi fikk bekreftet brannmeldingen av brannvesenet. En nabo hadde da forsøkt å ta seg inn i huset for å se hva det var snakk om, men måtte gå ut igjen når han møtte røyken, forteller operasjonsleder Svein Hallås i Romerike politidistrikt.

Én etasje er veldig skadet og karakteriseres som utbrent. Politiet på Lillestrøm vil etterforske saken og kan foreløpig ikke gi noe svar på hvorfor det begynte å brenne.

Boligbrann nær sentrum

Ved 03-tiden natt til fredag ble politi og brannvesen varslet om en boligbrann på Tolpinrud i nærheten av Hønefoss sentrum, skriver Ringblad.no.

Huset var overtent da brannvesenet og politipatruljen ankom stedet. To eldre personer befant seg i huset da det tok fyr, og befant seg i 2. etasje. De våknet av røykvarsleren og kom seg ut av det brennende huset uten skader.

Brannen ble slukket utvendig etter omtrent 30 minutter. For å slukke den innvendige brannen forsøkte brannvesenet å gå inn med røykdykkere, som måtte skjære hull i veggen. Etter en time blusset brannen opp igjen og flammene slo opp ved pipa. Denne slukkingen varte utover de tidlige morgentimene, og brannvesenet drev 09.30 fortsatt med etterslukking.

Brannårsaken er på nåværende tidspunkt ukjent.

Seks husløse etter brann

Seks personer ble husløse etter en brann i en tomannsbolig på Heimdal i Trondheim natt til julaften. Ingen kom til skade i brannen.

- Familien i den ene boenheten var ikke hjemme da det begynte å brenne. I den andre befant det seg fem personer, som er sendt til legevakta for sjekk, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Boligen ble raskt overtent og huset fikk store skader. Brannen ble meldt klokken 22.35 torsdag kveld. Det var stor røykutvikling, men aldri fare for at brannen skulle spre seg til omkringliggende hus. Brannen ble meldt slukket ved 01-tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.