*Nettavisen* Nyheter.

Trailersjåfør ble tatt med over to i promille - nå er han utvist fra Norge i to år

I GRØFTA: Trailer havnet i grøfta ved Mørkved utenfor Bodø. Foto: (Avisa Nordland)

04.05.15 15:09

Estlenderen kjørte vogntog med høypromille og havnet i grøfta natt til påskeaften. Fredag 1. mai ble han uttransportert fra Norge – utvist de neste to årene.

Den 4. april 2015 meldte politiet i Salten på Twitter at et vogntog hadde kjørt av veien på Mørkved utenfor Bodø. Sjåførene som viste seg å være svært beruset ble tatt med av politiet og varetektsfengslet. Den 23. april ble mannen dømt til 26 dager i fengsel for å ha ført et vogntog med høypromille, i tillegg til at han har mistet retten til å kjøre bil i Norge de to neste årene.

Etter at mannen hadde vedtatt dommen opprettet politiet i Salten på vanlig måte en utvisningssak. Den samme dagen vedtok UDI at mannen var utvist fra Norge i 2 år.

Fredag 1. mai, ei uke etter dom i saken, ble mannen transportert ut av Norge og kan ikke returnere før det er gått to år.

- Mannen ble fredag hentet i fengslet i Bodø og fraktet til flyplassen. Mannen, som er i 50-årene, reise uten ledsagelse av politifolk. Men på Gardermoen ble han han møtt av politifolk og de sørget for at han kom med på riktig fly, sier lederen for utledningsseksjonen i Salten politidistrikt, Harald Jakobsen til an.no.

Ifølge Jakobsen hadde mannen en promille på over to da han havnet i grøfta ved Mørkved.

- Hvis mannen beveger seg inn i Norge i løpet av de to neste årene vil det medføre fengselsstraff, sier Jakobsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.