RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trailersjåfør ble tatt med over to i promille - nå er han utvist fra Norge i to år

I GRØFTA: Trailer havnet i grøfta ved Mørkved utenfor Bodø.
I GRØFTA: Trailer havnet i grøfta ved Mørkved utenfor Bodø. (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:

Estlenderen kjørte vogntog med høypromille og havnet i grøfta natt til påskeaften. Fredag 1. mai ble han uttransportert fra Norge – utvist de neste to årene.

Den 4. april 2015 meldte politiet i Salten på Twitter at et vogntog hadde kjørt av veien på Mørkved utenfor Bodø. Sjåførene som viste seg å være svært beruset ble tatt med av politiet og varetektsfengslet. Den 23. april ble mannen dømt til 26 dager i fengsel for å ha ført et vogntog med høypromille, i tillegg til at han har mistet retten til å kjøre bil i Norge de to neste årene.

Etter at mannen hadde vedtatt dommen opprettet politiet i Salten på vanlig måte en utvisningssak. Den samme dagen vedtok UDI at mannen var utvist fra Norge i 2 år.

Fredag 1. mai, ei uke etter dom i saken, ble mannen transportert ut av Norge og kan ikke returnere før det er gått to år.

- Mannen ble fredag hentet i fengslet i Bodø og fraktet til flyplassen. Mannen, som er i 50-årene, reise uten ledsagelse av politifolk. Men på Gardermoen ble han han møtt av politifolk og de sørget for at han kom med på riktig fly, sier lederen for utledningsseksjonen i Salten politidistrikt, Harald Jakobsen til an.no.

Ifølge Jakobsen hadde mannen en promille på over to da han havnet i grøfta ved Mørkved.

- Hvis mannen beveger seg inn i Norge i løpet av de to neste årene vil det medføre fengselsstraff, sier Jakobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere