Reaksjonene førte til at Oma trakk sine uttalelser til NRK, skriver VG.

Oma var en av de som varslet om oppførselen til Trond Giske etter at han hadde stukket tungen sin ned i halsen hennes.

Les mer: Arbeiderpartiet styrer mot full asylkrangel

Under et NRK-intervju 7. juni i fjor kritiserte Oma Arbeiderpartiet for å ikke utnytte muligheten til å bruke metoo-kampanjen til å fronte likestillingspolitikk.

I forbindelse med kritikken tok NRK kontakt med Stenseng for å gi hun mulighet til å svare på kritikken. Kort tid etter ble Oma ringt opp av Trettebergstuen.

– Jeg gjorde som jeg alltid gjør når jeg blir konfrontert med kritikk på mitt ansvarsområde av partifeller. Jeg ringer og sjekker at det er rett, og at ikke bare mediene forsøker å sette oss opp mot hverandre. Vi diskuterte hennes konkrete kritikk mot likestillingspolitikken vår. Jeg oppfattet ikke at hun tok det ille opp, og jeg oppfordret henne overhodet ikke til å trekke noe intervju, sier hun til VG.

Les mer: Sex, løgn og skitten politikk

«Jeg kontaktet Anette og informerte om at jeg ble intervjuet av Dagsrevyen om vår likestillingspolitikk, fordi hun er ansvarlig for det politikkområdet. Det er vanlig praksis hos oss å holde hverandre informert. Jeg sendte også en sms til Oma og sa at jeg gjerne ville møte henne og følge opp det hun var kritisk til», skriver partisekretæren til VG.

Nettavisen har vært i kontakt med Line Oma, som ikke ønsket å kommentere saken.