RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trakk milliardbud på Kongsberg-del (Ny)

Sist oppdatert:
Fredag mottok Kongsberg og Jan Erik Korssjøen et bud på sin maritime-del på 3,2 milliarder kroner. Budet ble overraskende trukket før styret fikk det vurdert
(Ny: Inneholder kommentarer)

I en melding opplyser Kongsberg at de etter børsens stengetid fredag 20. august mottok et bud på 3,2 milliarder kroner på gjeldfri basis for konsernets maritime forretningsområde.

Budet ble senere på fredagen trukket av budgiver før budet hadde blitt vurdert av Kongsberg Gruppen, skriver selskapet i en melding.

Hele Kongsberg inkludert gjeld verdsettes i dag til 2,6 milliarder kroner. Styreformann Christian Brinch i Kongsberg sier til iMarkedet at gjelden til hele selskapet er i størrelsesordenen 1,4 milliarder kroner.

- Er prisen fair i forhold til resten av Kongsberg?

- Vi fikk aldri vurdert det, sier Brinch til iMarkedet.

Han sier videre at et salg av Kongsberg-konsernets maritime forretningsområde anses ikke som industrielt og forretningsmessig riktig og er ikke i henhold til Kongsberg Gruppens strategi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere