Trakk NAV-sak mot musiker

FORNØYD: Forsvarer Knut Lindboes musiker-klient slapp å møte i Oslo tingrett tiltalt for NAV-svindel fordi NAV utestengte musikeren fra retten til dagpenger.

FORNØYD: Forsvarer Knut Lindboes musiker-klient slapp å møte i Oslo tingrett tiltalt for NAV-svindel fordi NAV utestengte musikeren fra retten til dagpenger. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

- Han er lettet over å slippe å møte i retten. Det kunne blitt ubetinget fengsel.

03.11.14 21:01

Det sier advokat Knut Lindboe som representerer musikeren i 30-årene.

NAV anmeldte mannen for svindel fordi han i 2011 sto oppført som arbeidssøkende i Norge samtidig som han bodde i USA.

På den måten «forledet han ansatte i NAV til urettmessig å utbetale seg til sammen kr 136 276,- i dagpenger, ved at han innleverte elektroniske meldekort til NAV hvor han krysset av for at han ikke hadde fravær, til tross for at han i samme tidsrom oppholdt seg i utlandet» sto det i tiltalen

Nettavisen skrev om saken i august 2014 - etter at saken ble berammet for Oslo tingrett.

Les egen sak: Musiker NAV-tiltalt

- NAV snudde
Etter dette fattet NAV vedtak om å utestenge mannen fra dagpenger. Årsaken var den samme som han var tiltalt for.

- NAV endret standpunkt og sa at det var vanlig uaktsomhet og fattet derfor vedtak om at han skulle utestenges. Det kom som en overraskelse. Det er ikke vanlig at en offentlig etat snur en uke før rettssak. Min klient er fornøyd. Han kunne risikert en ubetinget fengsel for det var snakk om et betydelig beløp, sier Lindboe.

Trakk tiltalen
- Slikt vedtak er til hinder for etterfølgende straffesak om samme forhold, og påtalemyndigheten trakk derfor saken, sier politiadvokat Marie Hasle Sørensen til Nettavisen.

Fordi NAV utestenge ham fra retten til dagpenger for samme forhold som han var tiltalt for, trakk påtalemyndigheten straffesaken slik at mannen ikke skulle få dobbelt straff.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.