RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trakk pistol mot demonstranter

Foto: Drago Prvulovic (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet slet med å stagge sinte Palestina-tilhengere i Malmø lørdag ettermiddag.

En Palestina-demontrasjon utartet lørdag ettermiddag i Malmø. Politiet måtte omringe en bande på omlag 100 personer etter å ha blitt angrepet med stein, smellraketter og fargebomber.

På et tidspunkt reagerte en av politibetjentene med å gå ut av tjenestebilen og trekke pistolen sin. Det ble aldri avfyrt skudd, skriver Sydsvenskan.se.

Fem personer er anholdt.

Foranledningen til demonstrasjonen er dagens tenniskamp mellom Sverige og Israel i arenaen Baltiske Hallen i sentrum av byen. De omlag 6000 deltakerne i demonstrasjonstoget oppførte seg rolig inntil de nådde stadionområdet ved 14-tiden.

- Det oppsto en del tumulter. Foreløpig har vi ikke fått meldinger om at noen er skadet, sier pressetalskvinne Charley Nilsson ved Skånepolisen til Aftonbladet.se.

Arrangørene hadde lovet en fredelig demonstrasjon, men politiet var likevel i topp beredskap og stilte med omlag 1000 tjenestemenn, hester og pansrete kjøretøy.

Tenniskampen går ifølge Aftonbladet.se som planlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere