RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
John Bratlie
John Bratlie Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)

Trakk sverd mot mann med ljå

Sist oppdatert:
En høyst uvanlig nabofeide oppsto på Herøya da en kvinne med sverd skal ha truet en mann med ljå.

Politiet måtte rykke ut og avvæpne den 31 år gamle kvinnen søndag kveld. I går lå sverdet på politiets beslagsrom på Myren i Skien, og vil ifølge politibetjent John Bratlie bli destruert. – Sverdet blir spiker. sammen med endel andre beslaglagte våpen vi har her, sier Bratlie. Ifølge politibetjenten måtte politipatruljen rykke ut til Herøya etter at en mann ringte og fortalte at han følte seg truet av en kvinne med sverd.

- Mannen var på besøk hos bekjente og holdt på å slå grass med ljå litt over klokka 20 søndag kveld. Kvinnen var irritert og kom ut med sverdet. Mannen opplevde dette som truende.

- Sverdet er en kopi av et samuraisverd, og helt klart egnet til å skremme med, sier Bratlie. Mannen, som er rundt 40 år, ringte politiet klokka 20.08 og patruljen var raskt på stedet. – Kvinnen stod i hagen med sverdet. Hun er en kjenning av politiet. Tjenestemennene tok sverdet og situasjonen roet seg ned.

- De fleste skjønner at det er best å roe seg når politiet kommer. Alternativet er å bli brakt inn til sentralarresten, sier John Bratlie. Han opplyser at politiet ikke har opprettet formell sak på hendelsen, og kvinnen slipper dermed noen form for straffereaksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere