RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Traktekaffe til alle

Med Rødt i redaktørstolen blir det sosialisme i praksis.

Det lover gjesteredaktør Bjørnar Moxnes når Nettavisen spør hvordan leserne kommer til å se at han og Rødt sitter i redaktørstolen.

Mer om det siden.

Årsaken til at Moxnes setter seg i redaktørstolen er nemlig at Nettavisene har gitt Ap, Frp, Høyre, SV, KrF, Venstre, Sp og Rødt anledning til å ta over ledelsen for avisen én dag hver denne høsten.

– Vi har gjort dette for å kunne gi partiene en mulighet til å i enda sterkere grad vise sine individuelle forskjeller, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Alle mann til trakteren
Tilbake til gjesteredaktør Moxnes. Han lover at avisen kommer til å bli merkbart endret med ham i sjefsstolen. Både for ansatte og leserne.

– Det blir sosialisme i praksis i redaksjonen med samme traktekaffe til alle. Morgenmøtet avsluttes med Internasjonalen, jeg tar med teksten, sier Rødt-politikeren.

I spaltene håper han å kunne fokusere på viktige og tunge saker som er for lite fremme i mediebildet.

Afghanistan og uføretrygd

– Ambisjonen er å få fram litt andre saker med litt mer radikal vinkling som en motvekt til den lette markedsliberalismen som preger nyhetsbildet resten av året. Jeg håper vi kan klare å grave fram litt andre kilder enn de vanlige trynene til næringslivspolitikere og politikere som vanligvis får uttale seg, og jeg tror til og med at det kommer til å bli interessant for leserne, sier Moxnes.

Det er på dette stadiet i intervjuet Moxnes virkelig begynner å bli engasjert.

– Ta for eksempel Afghanistan. Rundt halvparten av Norges befolkning er mot at vi har styrker der. Samtidig er det 100 prosents enighet om å beholde styrkene der de er på Stortinget. Selv Inge Lønning fra Høyre har jo etterlyst debatt på Tinget etter at Nato-motstanderne (Sosialistisk Venstreparti, red.anm.) inntok regjeringskontorene, sier Moxnes, trekker pusten og fortsetter:

– Og uføretrygden. Den skulle jeg fokusert på. Det er flere uføretrygdede i Norge enn industriarbeidere nå. Hva er det som gjør at så mange støtes ut av arbeidslivet? Og hva har regjeringen egentlig tenkt til å gjøre med det? Slik det ligger an kommer de jo til å kutte trygden slik de har gjort med pensjonen.

Det er nettopp muligheten til å sette fokus på blant annet disse sakene som er årsaken til at Moxnes har sagt ja til å være gjesteredaktør.

- Det gleder meg at Moxnes har et program, for hele poenget med at vi inviterer gjesteredaktører er jo nettopp at de vi inviterer skal få sette preg på avisen med saker de mener er viktig, sier Stavrum.

Viktigere og viktigere
– Nettet blir bare viktigere og viktigere når det gjelder å nå ut til velgerne. Det så man blant annet under presidentvalgkampen i USA der Obama lente seg tungt mot nettet for å få ut sitt budskap. I så måte er Nettavisen en stor aktør. Men jeg må innrømme at jeg ikke er noen fast Nettavisen-leser. Jeg vet dere er veldig raske med oppdateringer hvis noe skjer, og da går jeg inn, men ellers forholder jeg meg fortsatt mye til papiraviser, sier Moxnes.

Det betyr ikke at Rødt er fraværende på nett. Tvert imot.

– Vi er på Twitter, Facebook og YouTube. Dessuten har vi en egen hjemmeside, og toppkandidatene våre har egne blogger. Vi satser mye på å vekke engasjement og nå ut til potensielle velgere under valgkampen. Vår største motstander er sofaen, og nettet er ypperlig til å få folk engasjert nok til å komme seg opp av sofaen for å stemme, sier politikeren.

Valg, valg og mer valg
For hans del er sommeren ferdig. Mellom nå og opptredenen som gjesteredaktør i Nettavisen skal Moxnes nemlig utelukkende jobbe valg.

Får Rødt samme oppslutning i Oslo som de hadde under kommunestyrevalget i 2007 betyr det at de får representasjon på Stortinget. Skal vi tro meningsmålingene har de mulighet for å få inn en fra Hordaland i tillegg.

– Jeg tror jeg skal ta en dag fri 15. september (Stortingsvalget er 14. September, red.anm.).

Så lener Moxnes seg over.

– Du, blir jeg sjefen til Stavrum, eller må jeg være likestilt?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere