*Nettavisen* Nyheter.

Tranby-tiltalt anker mishandlingsdom

EKTEMANNEN FUNNET DØD: I tingretten ble kvinnen frikjent for drap på ektemannen Per Gunnar Asheim. Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

Kvinnen som ble dømt for mishandling av barna i den såkalte Tranby-saken, anker dommen.

03.04.15 08:59

I tingretten ble hun frikjent for drap på ektemannen Per Gunnar Asheim.

Den 53-årige kvinnen anket i utgangspunktet ikke den delen av dommen som omfattet vold mot barna, men nå anker hun likevel, skriver VG.

– Det er Riksadvokatens anke i drapssaken som har utløst en motanke over den delen av domspremissene tiltalte er uenig i, sier forsvarer Hilde Marie Ims.

Nekter for vold

Kvinnen nekter for at hun noen gang har utsatt barna for vold, men hun ble i Drammen tingrett dømt til fengsel i tre og et halvt år for dette, samt for påvirkning av vitner. Ifølge dommen må hun også betale 90.000 kroner i erstatning til de fem barna.

Det vil bli belastende for familien å vitne om forholdene på nytt, mener Anne Kroken, som er bistandsadvokat og kontaktperson for familien.

– Samtidig er det en fordel når saken først skal føres på ny, at også Borgarting lagmannsrett får et innblikk i hvor alvorlig forholdene i denne familien har vært og hvordan den tiltalte har oppført seg mot sine nærmeste, sier bistandsadvokaten til VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hilde Marie Ims er forsvarer for den 53-årige kvinnen. I bakgrunnen står medforsvarer Anders Westeng. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Delt rett

I tingretten krevde aktoratet 21 års fengsel for overlagt drap på ektemannen, Frontline-direktør Per Gunnar Asheim (57), som ble funnet død i en utbrent bil på Tranby i Lier 27. mars 2013.

Retten delte seg i skyldspørsmålet. Flertallet – de to fagdommerne og en av meddommerne – mente det ikke er noen bevis som knytter kvinnen til ildspåsettelsen, mens mindretallet, to meddommere, mente det er bevist at hun drepte ektemannen. Riksadvokaten har anket den delen av dommen.

Nylig bestemte Borgarting lagmannsrett at kvinnen må sitte i varetekt til ankesaken kommer opp. Denne avgjørelsen er anket videre til Høyesterett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.