RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trandum åpnet igjen

Sist oppdatert:
Arbeidstilsynet har åpnet de to stengte avdelingene.

Onsdag besluttet hovedverneombud Einar Sagli i Politiets utlendingsenhet at utlendingsinternatet på Trandum skulle stenges med umiddelbar virkning.

- Bakgrunnen er at det har vært flere branner på Trandum, den siste natt til lørdag. Denne var, i likhet med en tidligere brann, påsatt. Det har som helhet vært kaotisk og til tider ute av kontroll på Trandum. Etter den siste brannen har jeg som hovedverneombud foretatt kontroller og inspeksjon. På bakgrunn av disse er det nå funnet at luftkvaliteten er så dårlig at vi ikke kan ha de ansatte her, sa Sagli til VG Nett.

- Fornøyd med tiltak
Lørdag åpnet arbeidstilsynet de stengte avdelingene på Trandum igjen.

- Arbeidstilsynet sa seg fornøyd med de tiltakene som er gjennomført ved utlendingsinternatet, og åpner for tilbakeføring av innsatte til de to avdelingene, sier Åge Gustad fungerende sjef for Politiets utlendingsenhet i en melding.

Trandum leir brukes til å huse asylsøkere som er endelig avvist fram til de skal sendes ut av landet.

Dårlig luftkvalitet
Hovedverneombudet beordret stans i arbeidet ved to av avdelingene ved utlendingsinternatet sist onsdag kveld på grunn luftkvaliteten, og frykt for at sotpartikler skulle spre seg via ventilasjonsanlegget.

Siden torsdag har deler av internatet blitt vasket, og ventilasjonsanlegget er renset og satt i drift. To andre avdelinger er ifølge politiet fortsatt stengt på grunn av oppussing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere