RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trandum: Løslates tidligst fredag

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Tirsdag ble det varslet at innsatte utlendinger på Trandum skulle løslates. Det har ennå ikke skjedd.

Det bekrefter Geir Petter Pettersen i Politiets utlendingsenhet (PU). Pettersen er lokallagsleder i Politiets Fellesforbund og var onsdag ved Trandum for å støtte de 42 som er tatt ut i streik ved utlendingsinternatet.

- Det er ingen som er løslatt, og det vil nok heller ikke skje før fredag, sier han til RB.no.

Årsaken er at det er svært få i vaktlaget som jobber disse dagene som er tatt ut i streik. Disse vil imidlertid komme tilbake på jobb i morgen.

- Streikevillige

- Fredag vil rundt halvparten av de PF-organiserte være tatt ut i streik. Da kan det bli kritisk i forhold til mannskapsmangel. Det er ingen stor fare for at man ikke får tilfredsstilt behovene før det, men fredag vil jeg tro at et betydelig antall asylsøkere enten vil måtte flyttes eller løslates, sier Pettersen.

Han mener en eventuell løslatelse av flere asylsøkere fredag ikke vil gi noen umiddelbar fare for kriminelle forhold.

- Det viktige her, er at de som sitter på Trandum ikke er voldelige forbrytere. De har kun brutt utlendingsloven. De som eventuelt skulle ha en voldelig fortid og som sitter på Trandum nå, er menn og kvinner som har sonet og som derfor er å anses som frie. Uansett vil vi se an utviklingen. For alt vi vet kan streiken være over innen fredag, sier lokallagslederen.

- Hva om den ikke er over?

- Hvis ikke, så er vi streikevillige. Vi venter på at staten skal ta til fornuft og komme med et bedre tilbud, sier Pettersen.

Får meldeplikt

Politiets utlendingsenhet opplyser at de jobber fortløpende med å vurdere konsekvensene av streiken og tilpasse driften til ressursene som er tilgjengelig.

- Vi vil i det lengste forsøke å unngå dimitteringer fra Politiets utlendingsinternat. Dersom vi må dimittere vil dette skje med utgangspunkt i våre vanlige prioriteringer. Vi vil forsøke å unngå dimittering av personer med straffedommer. Alle som løslates vil bli ilagt meldeplikt eller pålegg om fast oppholdssted, opplyser PU onsdag ettermiddag.

Streiken gjør også at asylsøkere som melder seg for PU må være forberedt på noe ventetid. Planlagte uttransporter blir vurdert fortløpende ut fra bemanningssituasjonen. På grunn av konflikten er allerede noen uttransporter utsatt inntil videre.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere