Trangt på fødeavdelingene i Oslo

BEKYMRET: Weronica Roksvåg og Sigrid Aanestad Hagness utrykker bekymring for pasientsikkerheten i et brev til Oslo universitetssykehus.

BEKYMRET: Weronica Roksvåg og Sigrid Aanestad Hagness utrykker bekymring for pasientsikkerheten i et brev til Oslo universitetssykehus. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Sprengt kapasitet ved fødeavdelingene i Oslo og Akershus har fått tillitsvalgte til å reagere.

16.07.15 07:41

– Det er sprengt kapasitet ved alle fødeavdelinger i Stor-Oslo, også ved Akershus universitetssykehus og Bærum sykehus, sier foretakstillitsvalgt Weronica Roksvåg i Den norske jordmorforening til Aftenposten.

I et brev til ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) uttrykker hun og plasstillitsvalgt Sigrid Aanestad Hagness bekymring for pasientsikkerheten.

Jordmødrene forteller om stadig flere arbeidsoppgaver, og at innføring av nye dataprogrammer i kombinasjon med høye fødselstall er krevende.

– Det har ført til uforsvarlig høy arbeidsbelastning og økt risiko for pasientene, sier Hagness.

Avdelingsleder Kristi Hjelle ved fødeavdelingen på OUS mener at fødselshjelpen i Oslo er god og trygg, men sier at sommerferien er en utfordring for fødeavdelingene, fordi det er den travleste perioden av året. Da skjer det også at fødende må sendes til andre sykehus. Hun sier at de fleste som blir overført, blir overført mellom Oslo universitetssykehus' to fødesteder på Ullevål og Rikshospitalet.

– Noen ganger er vi nødt til å sende den fødende til andre nærliggende sykehus. Det gjelder særlig Ahus eller Bærum sykehus, sier Hjelle.

Det har også skjedd at kvinner fra Oslo har blitt sendt til Fredrikstad eller Drammen for å føde.

– Men det skjer i svært liten grad, sier avdelingslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag