RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TransAsia-piloten kan ha skrudd av feil motor

Flyet styrtet ti minutter etter avgang onsdag. På vei ned kuttet flyvingen fronten av en drosje, før flyet sneiet denne motorveibrua og havnet i en elv.
Flyet styrtet ti minutter etter avgang onsdag. På vei ned kuttet flyvingen fronten av en drosje, før flyet sneiet denne motorveibrua og havnet i en elv. Foto: Reuters TV (Reuters)
Informasjon fra ferdskriveren til TransAsia-flyet kan tyde på at piloten skrudde av feil motor før flyet styrtet onsdag, ifølge Flightradar24.

Det taiwanske luftfartstilsynet offentliggjorde fredag de foreløpige konklusjonene fra analysene av flyets såkalte svarte bokser – ferdskriveren og taleregistratoren.

– Basert på den informasjonen vi har så langt, kan vi si at det var en periode der ingen av motorene ga flyet drivkraft, sier Thomas Wang fra det taiwanske luftfartstilsynet.

- Kan ha skrudd av feil

Det populære flynettstedet Flightradar24 skriver på Twitter at informasjonen i de svarte boksene «tyder på at flygerne kan ha skrudd av feil motor», og dermed mistet drivkraft etter avgang.

Ferdskriveren viser at flyet fikk problemer med den høyre motoren allerede 37 sekunder etter avgang. Så skrudde flygerne ned farten på den venstre motoren og forsøkte å starte den på nytt, ifølge Wang, som sier han ikke vet hvorfor flygerne prøvde å starte den venstre motoren på nytt.

Kan fly med én motor

Flyet, som er av typen ATR 72-600, kan fly med kun én av to motorer i drift, ifølge Wang.

Et drøyt minutt etter at den høyre motoren sviktet, mottok flytårnet meldingen «Mayday, mayday. Engine flameout» fra flygeren.

35 mennesker mistet livet da det under ett år gamle flyet styrtet. Ulike modeller i ATR 72-serien har vært involvert i minst 14 ulykker de siste 20 årene, der til sammen nærmere 300 mennesker har mistet livet, ifølge DPA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere