*Nettavisen* Nyheter.

Transeuro ber om 125 mill.

Skal utstede obligasjoner slik at de kan ferdigstille brønn i Ukraina.

01.02.10 13:06

Oljeselskapet Transeuro Energy skal ut i obligasjonsmarkedet for å hente inn penger.

De har hyret inn Orion Securities som finansiell rådgiver i tilknytning til utstedelsen av et sikret obligasjonslån.

Obligasjonslånet vil bli på mellom 75 og 125 millioner kroner og skal etter planen bli utstedt innen utgangen av februar.

Dropper aksjeemisjon
Transeuro har de fire siste månedene gått gjennom ulike alternativer for å skaffe seg finansiering til utviklingen av eiendelene sine. Blant annet har de vurdert å selge ut deler av eiendelene slik at det er flere som kan være med på å dekke kostnadene. Diskusjonene de har gjennomført med ulike selskaper har ikke ført til noen akseptable bud frem til nå.

Det lille olje- og gasselskapet vurderte en aksjeemisjon, men aksjekursen ligger for lavt og ville medført en for stor utvanning av eksisterende aksjonærer. I konkurranse med en rekke andre meglerhus kom Orion med et forslag Transeuro velger å gå videre med.

Forslaget skal sørge for at selskapet nå får anledning til ferdigstille en av brønnene i Ukraina. Hvis de får inn minst 75 millioner kroner har de nok midler til å gjennomføre boringen av brønnen Karl-101. De vil bruke en moderne internasjonal borerigg slik at de unngår den elendige kvaliteten som tidligere lokale kontraktører har levert.

Flere planer
Hvis de får inn 125 millioner kroner gjennom obligasjonslånet vil selskapet kunne gjennomføre de strategiske planene om å kjøpe opp oljeandeler, som enten har en eksisterende produksjon på opptil 1.000 fat oljeekvivalenter per dag eller har en høy sannsynlighet for å nå dette nivået i løpet av kort tid. Transeuro har også et ønske om å få tilstrekkelig med midler slik at de kan være med på utbyggingen av Beaver River-feltet i Canada.

– Styret og ledelsen har evaluert de ulike mulighetene som er tilgjengelig for selskapet til å gi en løsning som vi tror beskytter verdien til være eksisterende aksjonærer, som sikrer selskapets fremtid og gjør selskapet i stand til å utvikle eiendelene inn i neste fase, kommenterer styreleder Aage Thoen.

Transeuro opplyser i en børsmelding at gjeldsplasseringen vil gjøre at selskapet har dekket de generelle og administrative kostnadene de neste tolv månedene. De vil også kunne sette til side midler slik at de kan betale renter på gjelden de neste 18 månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.