Gå til sidens hovedinnhold

Transportkomiteen fornøyd med nødnettsvar

Oslo (NTB): Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) redegjorde torsdag om helikopterulykken på Sollihøgda for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. - Vi fikk gode svar, sier komitéleder Linda C. Hofset Helleland (H).

Utfordringene knyttet til kommunikasjon i områder der to samband møtes var blant temaene komiteen fikk belyst under møtet med direktoratet torsdag.

Helikopterstyrten, der to ansatte i luftambulansen omkom tirsdag, skjedde i et område der gammelt og nytt nødnett møtes. Politiet i Nordre Buskerud klarte ikke å få kontakt med helikopteret via sitt gamle analoge nødnett for å advare helikopterpiloten mot de snødekte kraftledningene på stedet.

- Vi hadde en åpen og god dialog om ulykken. Direktoratsledelsen var klare på at disse grenseområdene er utfordrende, og redegjorde for hvordan sikkerheten er ivaretatt ved kompenserende tiltak som ekstra radiosendere og telefoner. Jeg vil også understreke at de på ingen måte pekte ut dette som en mulig årsak til ulykken. Vi har alle respekt for den jobben politiet og havarikommisjonen nå skal gjøre, og avventer den konklusjonen de kommer med når det gjelder hva som faktisk forårsaket ulykken, sier Helleland til NTB.

Hun sier komiteen er fornøyd med redegjørelsen fra direktoratet om nødnettutbyggingen.

- Vi fikk bekreftet at de holder fremdriften og at landsdekkende nødnett vil være på plass innen 2015. Jeg synes vi fikk en veldig grundig og god informasjon om hvordan de skal få til et effektivt, sikkert og robust nødnett innen den tid, sier Helleland. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen