RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Transportsektoren ga elendig amerikansk ordreinngang(Ny)

Sist oppdatert:
Ordreinngang på varige goder i USA falt overraskende kraftig i januar, mens markedet hadde ventet en klar økning fra desember. Korrigert for den volatile bilkomponenten var tallene ikke så verst
Ordreinngangen på varige goder i USA falt 1,8 prosent fra desember til januar, det var klart svakere enn ventet.

Konsensus i markedet lå før publiseringen på en økning på 1,4 prosent fra desember til januar. Dette er andre måned av tre hvor den amerikanske ordreinngangen viser et fall.

I desember var ordreveksten på 0,3 prosent ble revidert opp til en økning på 1,6 prosent, noe som forklarer noe av det store avvikket.

Korrigert for den volatile komponenten kjørtøyer steg ordreinngangen imidlertid med 2 prosent.

Bakgrunn
Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.
Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere