RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Transportstreiken avverget

(Scanpix/Illustrasjon)
Sist oppdatert:
Partene i godsavtalen kom til enighet mandag kveld.

Det blir ingen streik for transportarbeiderne. Partene kom til enighet mandag kveld, og godsstreiken er dermed avverget.

En streik kunne ført til drivstoffmangel, og tomme butikkhyller.

- Vi er tilfreds. Vi har fått en helt nødvendig økning av laveste lønn i nærtransporten. For langtransporten har vi fått gjennombrudd for en overgang fra provisjonslønn til timelønn, sier forhandlingssjef i Yrkestrafikkforbundet, Henrik Dahle i en pressemelding.

Tidligere kilometergodtgjørelse i langtransporten erstattes av et tradisjonelt minstelønnssystem. Langtransportsjåføren vil få en lønn bygd på fast timelønn, ulempetillegg og overtidstillegg. Sjåførene får også kompensert for hvilende tid i forbindelse med oppdrag.

Alle får også et generelt tillegg på minst fire kroner. De som går på minstelønnssatsene i distribusjon og nærtransport får et tillegg på minst kroner 7,25. Fagbrevtillegget økes til kr 9 per time.

I langtransporten gjennomføres det nye lønnssystemet fra 1. september.

Meklingen innen godstransporten ble gjenopptatt mandag etter en pause på tre uker, og fristen for enighet var satt til midnatt natt til tirsdag. Motpart var NHO Transport og Norges Lastebileier-Forbund, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere