RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Transseksuell med thrillerdebut

Sist oppdatert:
I vår byr Aschehoug forlag på en ny thriller om en transseksuell leiemorder. Og debutant Inge Harsten (61) vet hva han snakker om. Hun er transseksuell selv.

Det var ikke Inge Harstens transseksualitet som gjorde at hun (hun foretrekker å bli omtalt som det) ble antatt ved Aschehoug. Da manuset til den internasjonale thrilleren «En tid til å drepe» kom til forlaget, så de straks at dette var noe spesielt uten å kjenne til identiteten til forfatteren.

Vakte oppsikt
- Det er få ganger man opplever å få et manus som går på rundgang i forlaget, sa forlagssjef William Nygaard da han presenterte Aschehoug-våren mandag.

Inge Harsten selv sier at thrilleren med en norsk politikvinne i hovedrollen, nok er mer «handlingsdrevet» og ikke så dyptpløyende psykologisk som dagens thrillere. Politietterforskerne Else Viken og Hans Storedrange får dog mer enn nok å hanskes med når det viser seg at deres snikskytter har etterlatt spor i hele Europa.

Harstens debutthrlller er bare en av flere spenningsbøker i vår. Ian Rankins nest siste utgivelse «Ressurection Men» eller «Botsgang» kommer på norsk, og forlaget har satset stort på det nye svenske krimparet Börge Hellström og Anders Roslund og deres «Dyret».

Av andre forfattere kan nevnes Boris Akunin og Fred Vargas.

Magikersuksess for voksne
Flere utenlandske store navn, som allerede har satt spor av seg i flere land, finner vi Joseph O'Connor «Havets stjerne» og Susanna Clarkes prisbelønte voksne «Harry Potter-bok» «Jonathan Strange og herr Norrell», om to magikere under Napoleonskrigene,

Nick Hornbys «Fritt fall» kommer på norsk samtidig med at Hornby slipper boken i England.

Norske menn
NRK-journalist Christine Koht er også en av vårens debutanter, godt støttet av sin samboer, krimforfatteren Pernille Ryg. De fleste har fått med seg at Koht har besøkt Norges «vanligste» mann, Jan Johansen, i år.

- Jeg tror faktisk jeg vet mest om mannen, sa hun på tirsdagens pressekonferanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere