RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Transseksuelle Veronica banket opp i fengsel

Sist oppdatert:
Brasiliansk politi anklages for å ha banket opp transseksuelle Veronica Bolina, kledd av henne og barbert hodet hennes.

Bilder av en kraftig forslått transseksuell innsatt har skapt sterke reaksjoner i Brasil. Veronica Bolina har anklaget politiet for å slå henne, barbere hodet hennes og kle av henne på overkroppen.

Hun ble pågrepet 12. april, mistenkt for drapsforsøk og for overgrep på en eldre nabo, skriver CNN. Noen dager senere ble bilder av Bolina spredt på internett. De skal angivelig være tatt under pågripelsen, og viser Bolina liggende i håndjern på bakken, uten klær på overkroppen. Det er også nærbilder som skal ha blitt tatt på et senere tidspunkt, hvor hun har store slagskader og hevelser i ansiktet. 

Det er nå blitt satt i gang etterforskning for å komme til bunns i hva som har hendt. Samtidig har emneknaggen #SomosTodasVeronica, som betyr «Vi er alle Veronica», tatt av på nettsamfunnet Twitter.

«Vi er alle Veronica, fordi slik intoleranse av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner er kvalmt og vitner om uvitenhet», skriver en.

«Wow jeg leste akkurat om hva som skjedde med Veronica Bolina. Det er så det knyter seg i magen», skriver en annen.

- Angrepet av insatte

Ifølge en uttalelse fra politiet skal Bolina ha blitt angrepet av andre innsatte mens hun masturberte i cella, skriver Daily Mail. Politiet skal ha forklart at de var nødt til å gripe inn, og at skadene var et resultat av et slagsmål hvor hun skal ha bitt en fengselsbetjent i øret. 

I ettertid har aktivister og personer som kjenner Bolina godt stilt spørsmålstegn ved denne forklaringen. En venn forteller til den brasilianske nettavisen R7 at Bolina var sint fordi hun hadde blitt plassert i en celle sammen med menn.

Overfalt tre ganger

Sao Paulos ansvarlige etat for kjønnsspørsmål møtte Bolina fredag. Til dem skal Bolina ha forklart at hun ble overfalt av politiet ved tre anledninger. Hun skal også ha innrømmet at hun bet en av fengselsbetjentene.

I avhør med politiet skal Bolina derimot ha nektet for at politiet overfalt henne, og ha sagt at hun overfalt dem. Senere skal hun ha forklart at hun ble presset til å komme med disse uttalelsene, mot et løfte om å få en mildere dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere