RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trapper ned leteaksjon

Foto: Arnstein Karlsen
Sist oppdatert:
Ingen er funnet i snøraset på Voss. Mørket stopper letemannskapene.

(iBergen.no) Snøraset ved Horgaletten i Bavallen på Voss ble meldt til politiet klokken 13.30 onsdag. Man fryktet da at skiløpere kunne være tatt av skredet og en leteaksjon ble igangsatt.

Men klokken 16.00 begynte det å bli så mørkt i området at aksjonen ble trappet ned. Ingen var da blitt funnet i snømassene.

- Leteaksjonen er ikke avblåst, men trappet ned. Det begynner å bli mørkt og skadestedsleder på stedet mener det er uforsvarlig å sende folk inn til fots i området. Det er et ustabilt området med fare for nye skred, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr til iBergen.no.

Det er ennå usikkert om det blir aktuelt å gjenoppta søket torsdag.

- Men ifølge de på stedet er det lite sannsynlig at noen er tatt av snøskredet, tilføyer Lentføhr.

Mellom 100 og 150 meter bredt
- Skredet er på mellom 100 og 150 meter bredt. Det er ganske bratt i området så raset er gått et stykke nedover fjellet, sier lensmann på Voss, Kåre Rykke.

Politiet undersøker nå opplysninger om at fem snowboardere, som kjørte offpiste i området, kan ha utløst raset. Disse skal være kommet i sikkerhet.

- Det er heller ingen som er meldt savnet etter raset, sier Rykke.

Er du i nærheten? Send et bilde til redaksjon@iBergen.no eller på MMS på 1984 (Skriv IB i emnefeltet)

Norske Redningshunder deltok med fire lavinehundeekvipasjer fra Bergen, Voss og Etne. De har nå returnert fra fjellet uten å gjøre funn.

Full alarm
Det gikk full redningsalarm etter raset. Luftambulanse, letemannskaper og en klatregruppe fra Bergen brannvesen rykket også ut.

På Hovedredningssentralen på Sola styrte redningsleder Erik Willassen helikoptrene som dro mot Voss.

- Vi fikk melding om at det hadde gått et snøskred der oppe, og at det skal være skispor inn, men ikke ut av skredet. Luftambulansen i Bergen skal plukke opp lavinehunder på vei opp. I tillegg drar et Sea King-helikopter fra Sola med mannskaper fra Røde Kors, sa Willassen til iBergen.no kort tid etter alarmen gikk.

Litt før klokken 16.00 fikk alle mannskapene fra Hovedredningssentralen beskjed om å returnere til Sola.

- Ser ut til at alle har kommet seg ut
Fra Voss Resort Fjellheisar i Bavallen får iBergen.no opplyst like før klokken 15.00 at skiheisen som ligger nærmest der skredet gikk ikke har vært i drift onsdag. Daglig leder Jan Einar Thorsen bekrefter dette.

- Det har gått et ras og foreøpig ser det ut til at alle har kommet seg ut av det, sier Thorsen til iBergen.no og legger til:

- Ingen heiser har har gått opp dit raset har gått i dag, så de som eventuelt har vært der har kommet seg opp til fots.

Mannskapene fryktet at nye skred ville gå i området. Pressehelikoptre ble jaget bort fra stedet for å gi rom for SeaKing-helikopteret.

- Alle mannskapene blir ikke fraktet inn på rasstedet for vi vet ikke om det kan komme nye skred, sier Rykke.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere